BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar
einars veg.jpg

Einars veg

Norge/ 2020/ 45 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Einar Økland
REGI:
Hans Erik Voktor
MANUS:
Hans Erik Voktor, dramaturg: Turid Borgen
FOTO:
Hans Erik Voktor, co-foto: Magnus Gjertsen, Hallgeir Skretting
PRODUSENT:
Kristian Mosvold
Einar Økland ser tilbake på et langt liv i diktningens tjeneste

EINARS VEG er et portrett av lyrikeren, essayisten, dramatikeren, barnebokforfatteren og kritikeren Einar Økland, hvor årets 80-årsjubilant ser tilbake på et langt liv i diktningens tjeneste. Gjennom åpenhjertige samtaler og et et rikholdig utvalg av arkivopptak, får vi innblikk i en forfatterkarriere som strekker seg tilbake til 60-tallet, og som fortsatt lever i beste velgående. For de som ikke kjenner Øklands forfatterskap, er denne dokumentaren en ypperlig anledning til å stifte bekjentskap med en av Vestlandets store diktere. For hans lesere, er dette en film som utvider og beriker forståelsen av et unikt kunstnerskap.

I EINARS VEG forteller Økland åpent om personene og erfaringene som har gjort størst inntrykk på ham som menneske og forfatter – om oppveksten, forfatterkollegene, tiden i Profil-kretsen og de politiske spørsmålene som skapte splid. Dette er et intimt og åpenhjertig forfatterportrett fullt av innsiktsfulle refleksjoner og kloke ord.

På visningen mandag 12. oktober: Møt Einar Økland i samtale med Jan H. Landro. Samtalen er i samarbeid med Nynorsk kultursentrum.

Hans Erik Voktor

Hans Erik Voktor (Norge) EINARS VEG er Voktors første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: