BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
new order.jpg

New Order

ORIGINALTITTEL:
Nuevo Orden
Frankrike / Mexico/ 2020/ 1 t. 26 min.
SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Naián González Norvind, Diego Boneta, Mónica Del Carmen, Fernando Cuautle, Darío Yazbek, Eligio Meléndez
REGI:
Michel Franco
MANUS:
Michel Franco
FOTO:
Yves Cape
PRODUSENT:
Michel Franco, Cristina Velasco L, Eréndira Núñez Larios, Charlotte Uzu
Michel Francos dystopiske bryllupsfest

I en fasjonabel residens i et av Mexico bys mest bemidlede strøk, er det duket for bryllup. Utenfor overklassens inngjerdede nabolag er samfunnet på sammenbruddets rand, og etter hvert finner de voldelige opptøyene vei inn i bryllupet, i form av en gruppe væpnede menn og kvinner som tar hele selskapet som gissel. Samtidig ser militæret sitt snitt til å utnytte krisen til å utvide sin makt, og mens bryllupet utvikler seg til en blodig klassekamp, vokser en ny og brutal samfunnsorden frem fra kaoset.

Michel Francos skarpe, spennende og ubehagelig realistiske nye film skildrer en dystopisk fremtid der den sosiale ulikheten har nådd et kritisk punkt hvor samfunnskontrakten ikke lenger oppfattes som gyldig – et scenario med åpenbare paralleller til vår egen verden. Slik blir det blodige bryllupet både et bilde på en global trend og en meksikansk stat som eksisterer i en permanent tilstand av destabilisert ubalanse. NEW ORDER er en hardtslående samfunnskritisk thriller fra regissøren av AFTER LUCIA, CHRONIC og APRIL’S DAUGHTER (BIFF 2017).

EKSTRAVISNING: Lørdag 10. oktober kl 22:50 i MB2.

Michel Franco

Michel Franco (Mexico) Filmografi: APRIL’S DAUGHTER (BIFF 2017), CHRONIC (2015), A LOS OJOS (2014), AFTER LUCIA (2012), DANIEL & ANA (BIFF 2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: