BIFF 2019: 25. september - 3. oktober

BIFF på Arendalsuka

arendalsuka biff

 

For første gang kan du oppleve hele seks samfunnsaktuelle BIFF-dokumentarer på Arendal kino under Arendalsuka - helt gratis og åpent for alle.

Følg med på Facebook-eventet her.

CITY OF GHOSTS: RAQQA

Tirsdag 15. august 12:00–14:00

Sted: Arendal kino, sal 3

Etter at den syriske byen Raqqa ble overtatt av IS i 2014, har innbyggerne gått en uviss skjebne i møte, etter som de har blitt tvunget til å innordne seg de nye herskernes regler og innfall. Den anonyme gruppen journalister som utgjør motstandsgruppen «Raqqa is Being Slaughtered Silently», offentliggjør bilder fra den isolerte byen gjennom sosiale medier, og benytter seg slik av en annen type krigsførsel, hvor ideene, hjertene og tankene utgjør målet. Filmskaper Matthew Heinemann, som regisserte den prisbelønte CARTEL LAND (2015), gir oss et intimt innblikk i noen menneskers heltemodige innsats for å la sivilbefolkningens vitnesbyrd nå verden utenfor.

---

ALL GOVERNMENTS LIE

Tirsdag 15. august 14:00–16:00

Sted: Arendal kino, sal 3

Det er harde tider for mediehusene slik vi til nå har kjent dem: Gravejournalistikken trues av manglende finansiering, nettoperatørene stikker av med annonseinntekter og fremveksten av såkalte fake news svekker tilliten til mediene. Gjennom dybdeintervjuer med journalister og opinionsdannere som blant andre Noam Chomsky og Michael Moore, retter filmskaper Fred Peabody søkelyset mot gravejournalistikkens verden. I en tid hvor sosiale medier synes å ha tatt over for de tradisjonelle nyhetsinstansene, er ALL GOVERNMENTS LIE en energisk, underholdende og grundig forsvarstale for den undersøkende journalistikkens viktighet i demokratiet.

---

CRIES FROM SYRIA

Onsdag 16. august kl 10:00–12:30

Sted: Arendal kino

Den russiske filmskaperen Evgeny Afineevskijs dokumentarfilm CRIES FROM SYRIA retter oppmerksomheten mot den syriske sivilbefolkningens situasjon under den pågående krigen, og tar oss med på en unik reise i tid og rom fra Syria til Tyrkia via Jordan, Libanon og Europa, hvor vi konfronteres med en rekke historier fra mennesker som aldri har gitt opp håpet om fred. Filmen er et særdeles sterkt vitnesbyrd om den umenneskelige tilværelsen krigens mange ofre har levd under gjennom seks år.

---

THE THIRD INDUSTRIAL REVOLUTION

Torsdag 17. august kl 14:00–16:30

Sted: Arendal kino, sal 3

Den anerkjente amerikanske sosialteoretikeren og økonomen Jeremy Rifkin er hovedperson i Eddy Morettis dokumentarfilm THE THIRD INDUSTRIAL REVOLUTION, som hadde verdenspremiere på Tribeca-festivalen i New York i vår. Filmen baserer seg på Rifkins bestselgende bok med samme navn fra 2011, og tar for seg hans tanker rundt det grønne skiftet ut ifra et kommunikasjons- og energiperspektiv. I en verden preget av økonomisk og klimatisk krise er det klart at noe må skje, og det fort – men en endring vil kreve stor politisk vilje og like store omveltninger.

Se trailer her.

---

ICARUS

Fredag 18. august kl 10:00–12:00

Sted: Arendal kino, sal 3

Dokumentarthrilleren ICARUS begynner som et eksperiment, hvor regissør og amatørsyklist Bryan Fogel vil undersøke hvorvidt det er mulig å gå på prestasjonsfremmende medikamenter uten å bli avslørt. Etter som han snubler lenger inn i sannheten om Russlands dopingkonspirasjoner, går det opp for ham at han har makt til å avsløre den største internasjonale sportsskandalen gjennom tidene. ICARUS er en thriller av en dokumentarfilm, som har mye til felles med Laura Poitras' CITIZENFOUR (2014), og som med sine mange og sjokkerende vendinger vil gjøre tilskueren nesten stum av vantro.

---

RISK

Fredag 18. august kl 12:00–14:00

Arendal kino

RISK er filmskaper Laura Poitras oppfølger til den kritikerrose Edward Snowden-dokumentaren CITIZENFOUR, som hun i 2015 vant en Oscar for. Denne gangen har hun fulgt tett på Julian Assange og de andre menneskene bak WikiLeaks over en årrekke, gjennom nøkkelhendelser som Chelsea Mannings lekkasje av graderte dokumenter, voldtektsanklagene mot Assange og Snowdens avsløringer om NSA. Resultatet er en heseblesende og nesten thriller-aktig dokumentar om kampen for ytringsfrihet og transparens, og konsekvensene denne kan ha for de involverte.

---

Om Arendalsuka:

Arendalsuka skal være en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Alle arrangementer er åpne for alle og gratis å delta på.