BIFF 2018: 26. september - 4. oktober

KineDok

kinedok-banner

 

KineDok er en ny type internasjonal filmklubb og en alternativ distribusjonsplattform som kobler publikum med de som lager kreative dokumentarer.

KineDok begynte i 2015 som et unikt prosjekt for å promotere visninger av dokumentarfilm på ukonvensjonelle arenaer. Det organiseres av det tsjekkiske dokumentarfilminstituttet og koblet sammen Slovakia, Ungarn, Romania og Kroatia med Tsjekkia. I 2016 introduserte KineDok 15 dokumentarer og tilbød også visninger til publikum i Polen og Norge. KineDok presenterer 16 nye dokumentarer, og har utvidet nettverket til også å inkludere Bulgaria.

I sitt tredje år blir 16 tankevekkende sentral- og østeuropeiske dokumentarer vist i mer enn 20 ikke-tradisjonelle visningssteder i hvert av de deltakende landene. Filmopplevelsen trer ut av de tradisjonelle kinoene, og kommer til den lokale klubben, kafeen eller galleriet, og inviterer deg ikke bare til å se filmen på stort lerret, men også å møte filmskaperne eller medvirkende i filmen i et uformelt miljø for diskutere temaene. Uten deg, det interesserte publikum, ville det ikke vært et poeng å lage kreative dokumentarer, og uten filmskaperne ville det ikke være en stemme for deg med de gode historiene.

Programmet på KineDoks nettside tilbyr 16 filmer fra sentral- og øst-Europa - og Norge - som blir vist på mer enn 180 utradisjonelle visningssteder i partnerlandene Tsjekkia, Kroatia, Ungarn, Romania, Polen, Slovakia, Bulgaria og Norge.

Oversikten over KineDok-filmene i 2017 ser du her.

Visningene i Norge foregår i Bergen, og er organisert i et samarbeid mellom Bergen internasjonale filmfestival og lokale arenaer. I 2016 viste vi film på Victoria Café & Pub, Chillout Travel Centre og Nobel Bopel under filmfestivalen. Visningene for 2017 finner sted ulike steder i Bergen sentrum i august og september og vil annonseres her på vår nettside og facebook-side. Følg med!

Vil du organisere en KineDok-visning? Send en mail til donia (at) biff.no, så ser vi hva vi får til!