BIFF 2021: 20.-28. oktober

Klimafestivalen

klimafestival 2017

 

Klimafestivalen er en videreføring av Bergen kommunes Klimafestival, hvor vi presenterer dokumentarer med gode og interessante innfallsvinkler til klima- og miljøproblematikk fra ulike deler av verden, som griper tak i internasjonale utfordringer med konsekvenser for oss alle.

Klimafestivalen åpnes onsdag 27. september med visning av EN UBEHAGELIG OPPFØLGER. Velkommen!

Klimafestivalen 2017:

BILL NYE: SCIENCE GUY

Den populære programlederen og vitenskapsformidleren Bill Nye tar opp vitenskapens kamp mot kreasjonister og klimafornekterne.

EN UBEHAGELIG OPPFØLGER

Al Gores dokumentar EN UBEHAGELIG SANNHET satte klimaendringer på dagsordenen i 2006. Et tiår senere har vi mange nyvinninger, men menneskeskapte klimatrusler har vokst.

LET THERE BE LIGHT

Vitenskapsmenn fra 35 land bygger ITER, en gigantisk fusjonsreaktor som er ment å fungere som en menneskeskapt sol. Verdens største og dyreste vitenskapelige prosjekt har potensial til å redde verden.

PLASTIC CHINA

Kina er landet som importerer mest brukt plast. Yi-Jie (11) og familien lever av plastgjenvinning. Framtidsdrømmene er store, plasthavet hun vokser opp i likeså.

POWER TO CHANGE

Møt menneskene som er fast bestemt på å redde planeten. Denne håpefulle dokumentaren tar for seg energialternativene som er under utvikling og allerede i bruk.

A RIVER BELOW

Forskere og kjendiser slåss for å redde utrydningstruede amazonasdelfiner, men nyheter om delfindrap straffer fattige fiskere. Miljøkampen er et tveegget sverd og motstanderne er mektige.

THANK YOU FOR THE RAIN

Den kenyanske bonden Kisulu filmer lokalsamfunnets klimaendringer. Tørke og flommer truer familien og regionen. Dette er en inspirerende historie om en far, en samfunnsleder og en ukuelig klimaaktivist.

THE THIRD INDUSTRIAL REVOLUTION

Økonomen og samfunnsviteren Jeremy Rifkins foredrag er fokus i en av årets mest fengslende filmopplevelser. Med bred historisk horisont og konstruktiv optimisme skisserer han løsninger.

TROPHY

Vakkert foto preger denne skildringen av trofejakt på utrydningstruede arter. Bli med på en reise gjennom de gjemte sammenhengene og overraskende paradoksene i dyrevern.

WATER & POWER: A CALIFORNIA HEIST

Hvordan kunne noen få rike californiere sikre seg kontrollen over vannressurser som er ment for over 39 millioner mennesker?