BIFF 2021: 20.-28. oktober

BIFF Expanded 2017

BIFF Expanded

 

BIFF Expanded tar for seg skjæringspunktet mellom film, visuell kunst og ny teknologi. Målet er å fremheve disse krysningene ved å vise til det mest innovative innen nye medieproduksjoner som utforsker utvidelsen av filmkultur.

Utstillingen BIFF Expanded består av håndplukkede Virtual Reality og Augmented Reality-prosjekter som presser grenser og utfordrer konvensjoner innen digital historiefortelling.

Les mer om prosjektene du kan oppleve under årets utstilling:

NOTHING HAPPENS - NB! Blir stilt ut i Rom 8 (Vaskerelven 8)

Michelle Kranot, Uri Kranot / Kortfilm, eksperimentelt narrativ, VR HTC Vive

Denne Virtual Reality-opplevelsen problematiserer publikums rolle ved å invitere oss til å delta i en hendelse hvor vi alle venter på at noe skal skje.

Åpningstider Rom 8: 13:00–19:30.

Takk til UiB Fakultet for kunst, musikk og design, Institutt for kunst for lån av Rom 8.

Prosjektene under blir tilgjengelige på Visningsrommet USF – åpningstider 13:00–20:00:

AFTER SOLITARY

Cassandra Herrman, Lauren Mucciolo / HTC Vive

Bli med inn i Maine State Prison for å høre Kenny Moores rystende erfaringer fra flere år i isolat – og hva som skjedde etter han slapp ut.

BLINDFOLD

Navid Khonsari, Vassiliki Khonsari / VR

Bli med inn i Irans mest beryktede fengsel som en fotojournalist som er tiltalt for subversiv propaganda, og må svare for deg i avhør.

DEATHTOLLS

Ali Eslami / VR, datavisualisering

Gjør statistikk og massemedienes historier til virkelighet: Se hva terrorangrep i Europa, de livsfarlige reisene over Middelhavet og krigen i Syria resulterer i.

THE ENEMY

Karim Ben Khelifa / Augmented Reality

Med Utvidet virkelighet (AR) kommer du ansikt til ansikt med mennesker i konfliktsoner i El Salvador, DR Kongo og Israel og Palestina.

GEIST

Zain Memon / Augmented Reality

Med Utvidet virkelighet (AR) plasseres Gandhi på den indiske 100 rupi-lappen. Vi følger ham gjennom tre ikoniske øyeblikk i hans liv.

HORIZONS

Owen Hindley, David Li, Leif Podhajsky, Reactify / Interaktiv musikkopplevelse, VR Daydream

Disse interaktive Virtual Reality-reisene er basert på musikken til Bonobo. Du kontrollerer musikken, og musikken kontrollerer verden du reiser gjennom.

UNREST

Jennifer Brea, Amaury La Burthe / Oculus, laptop, seng

Hvor går du når du er for syk til å stå opp av sengen? Den interaktive VR-opplevelsen er basert på filmen UNREST.

SEA PRAYER

Khaled Hosseini, The Guardian / VR

SEA PRAYER er til minne om Alan Kurdi, den syriske gutten som druknet i forsøket på å flykte til Hellas i 2015. Forfatteren Khaled Hosseini (Drageløperen, Tusen strålende soler) har skrevet SEA PRAYER som et brev fra en syrisk far til sin sovende sønn, kvelden før sjøfarten til Europa.