BIFF 2018: 26. september - 4. oktober

Blått Lerret: Visning av Utøya 22. juli + Samtale med Erik Poppe

Utøya

Regissør Erik Poppe kommer til Bergen 13. mars for å innlede en visning av filmen UTØYA 22. JULI i MB1 kl.18.00. Etter filmen blir det samtale i kinosalen om arbeidet med å få laget hva som må kalles en av de mest utfordrende norske filmene de siste årene.

UTØYA 22. JULI har allerede blitt vist i hovedprogrammet på filmfestivalen i Berlin, og mottakelsen fra pressen har vært veldig god.

"Erik Poppes rekonstruksjon av terroren er årets vondeste og viktigste film." - Bergens Tidende
"Andrea Berntzen har knapt spilt i en film før og står her for den mest oppsiktsvekkende debuten av noen norsk filmskuespiller på svært lenge." - Aftenposten

Tid og sted: MB1 (Magnus Barfot kinosenter), kl.18:00
Filmlengde: 1 t 30 min + 45 min samtaler
Aldersgrense: 15 år

Omtale:

UTØYA 22. JULI er skrevet på bakgrunn av vitneskildringer og kjente fakta, og skapt i tett dialog med flere overlevende. Av respekt for ofrene og deres pårørende, er karakterer og enkeltopplevelser oppdiktet. I filmen møter vi Kaja (18) og hennes venner på sommerleiren, og ser hendelsene slik de kunne ha sett ut for noen på øya. Filmen starter når ungdommene, sjokkerte over bombeangrepet i Oslo, betrygger sine pårørende med at de er langt unna. Den trygge atmosfæren brytes da skudd høres. Så følger vi Kaja i hennes kamp for å overleve - minutt for minutt.