BIFF 2018: 26. september - 4. oktober

GÅBYEN: BYEN FOR DINE FØTTER

world before your feet.jpg

 

Velkommen til Bærekraftig frokost med faglig innledning om Gåbyen av byarkitekt Maria Molden, og visning av BIFF-dokumentaren THE WORLD BEFORE YOUR FEET.

Mandag 01. oktober kl 08:00–10:30, MB1, Bergen kino

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men påmelding kreves: meld deg på via Husbankens sider her.

Bergen kommune har stort fokus på gange i sitt byutviklingsarbeid, og vil orientere om noen av sine prosjekter knyttet til gåbyen. Gåbyen er ikke bare en kompakt by der fotgjengerne er i førersetet, med korte avstander, trygge trafikkforhold og god tilgjengelighet for myke trafikanter. Gåbyen er den byen der du velger å gå, fordi det er det mest attraktive, innholdsrike og vakreste alternativet.

I seks år har Matt Green arbeidet for å virkeliggjøre sin drøm om å gå hver eneste gate, vei og aveny i New York City, og i dokumentaren THE WORLD BEFORE YOUR FEET følger vi ham på hans daglige vandringer. Dette er en fascinerende film om byer og mennesker, som garantert vil få deg til å se på omgivelsene med nye øyne.

PROGRAM
08.00 Frokost
08.15 Arkitekturens betydning for gåbyen
Maria Molden, byarkitekt, Bergen kommune
08.25 Om Bergen kommunes gåstrategi
Ida Hermansen, prosjektleder, Plan- og bygningsetaten
08.35 Kaffepause
08.50 Filmvisning: THE WORLD BEFORE YOUR FEET (engelsk tale, 1 t 35 min

Arrangementet er et samarbeid mellom Bergen internasjonale filmfestival, Byarkitekten og Bærekraftig frokost. Bærekraftig frokost er et frokostmøtesamarbeid mellom Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Fylkesmannen i Hordaland, Husbanken og Høgskulen på Vestlandet.