BIFF 2020

BIFF+Studentersamfunnet 2018

studentersamfunnet 2018.jpg

 

Denne høsten slår BIFF seg atter en gang sammen med Studentersamfunnet i Bergen. Dokumentarfilmene møter en veletablert arena for debatt og samfunnsspørsmål, og resultatet er mer av det gode. Et knippe visninger har en aktuell debatt eller et samtalemøte knyttet til seg.

Visningene skjer i Tivoli på Det Akademiske Kvarter, og tilhørende arrangement vil finne sted i Teglverket eller Storelogen i samme bygg.

Best av alt: Du kan nyte disse kombinerte arrangementene til prisen av en BIFF-billett. Festivalpass og klippekort kan også benyttes.

VEGANISME

Torsdag 27. september
18:30 THE END OF MEAT (Tivoli)
20:10 Møtestart (Storelogen)

Veganismen brer om seg, og i Storbritannia er 350 % flere veganere nå enn for ti år siden. Med overvekt som folkesykdom og klimaendringer som voksende samfunnsproblem må vi spørre oss: Kan veganisme være løsningen?

Det blir holdt debatt i forbindelse med visning av THE END OF MEAT (erstatter THE GAME CHANGERS) denne kvelden. Filmen viser vegansk kostholdstrend blant toppidrettsutøverer. I panelet er ernæringsfysiolog ved NMBU Anna Haug, som blir utfordret av Martin Skadal, nestleder i Vegansamfunnet. Dessuten kommer Kim Viggo Weiby, som er spesialrådgiver i klima og bærekraftsspørsmål hos Tine.

ENEGGA FREMMEDE

Tirsdag 2. oktober
18:00 Møtestart (Teglverket)
19:30 THREE IDENTICAL STRANGERS (Tivoli)

Tenk deg at verden rundt deg er et laboratorium og at du, uten at du vet det selv, er prøvekaninen. Livet ditt er et eksperiment satt i gang før du ble født, og ingen vet om det før du en dag snubler over sannheten. Det høres kanskje ut som science fiction?

Etter visning av THREE IDENTICAL STRANGERS inviterer vi til samtale om tvillingeksperimenter og forskningsetikk. Til møtet kommer Thomas Sevenius Nilsen fra Folkehelseinstituttet og Alexandra Hauglum, som ble skilt fra tvillingen sin ved fødselen.

FREMTIDSSKOLEN

Torsdag 4. oktober
18:30 THE SCHOOL IN THE CLOUD (Tivoli)
20:10 Møtestart (Storelogen)

Robotikk og smarttelefoner har endret samfunnet til det nær ugjenkjennelige. Men hvordan påvirker informasjonstidsalderen skolen?

Etter visningen av THE SCHOOL IN THE CLOUD kommer ass. rektor ved Nordahl Grieg vgs. Anita Jensen Ystebø for å diskutere pedagogikkens utvikling i fremtida. I tillegg kommer Hans Fredrik Vestneshagen fra teknologiselskapet No Isolation. Vi får også besøk av Øystein Gilje, førsteamanuensis i pedagogikk ved UiO.