BIFF 2020

Klimafestivalen 2018

klimafestivalen 2018.jpg

 

Klimafestivalen er en videreføring av Bergen kommunes Klimafestival, hvor vi presenterer dokumentarer med gode og interessante innfallsvinkler til klima- og miljøproblematikk fra ulike deler av verden, som griper tak i internasjonale utfordringer med konsekvenser for oss alle.

ANOTE’S ARK
President Anote Tong prøver å redde øystaten Kiribatis fremtid fra klimaendringenes ødeleggelser, og innbyggerne kjemper en daglig kamp for overlevelse.

ACTIVIST
15-åringen Riikka kjemper en innbitt kamp mot internasjonale gruveselskapers planer om å starte utvinning i et vernet naturområde.

THE DEVIL WE KNOW
73 år etter dets oppfinnelse, finnes teflonkjemikalier i blodomløpet til 99,7 % av amerikanere. Dette er en skarp og provoserende dokumentar om en kjemikaliegigants vitende forgiftning av mennesker.

THE GREEN LIE
Et kritisk blikk på de såkalt “grønne” produktene mange av oss kjøper med god samvittighet - men hvor grønne er de egentlig, og er en grønn merkelapp nok?

GRIT
En underjordisk muddervulkan utløst av boring etter gass blottlegger petroleumsindustriens mangel på respekt for mennesker og lokalsamfunn, men GRIT er også en oppløftende film om motstand, fellesskap og kampen for rettferdighet.

INVENTING TOMORROW
Seks ungdommer fra forskjellige verdenshjørner tar utgangspunkt i klima- og miljøutfordringene i sitt eget nærmiljø, og kommer opp med banebrytende løsninger.

INTO THE OKAVANGO
Bli med på en uforglemmelig forskningstur gjennom elvenettverket Okavango som strekker seg gjennom Angola, Namibia og Botswana.

WELCOME TO SODOM
I denne visuelt forbløffende dokumentaren får vi et unikt innblikk i livet og det økonomiske kretsløpet på en søppelfylling i Ghana som er endestasjonen for vestlige forbruksvarer.

THE SERENGETI RULES
På sekstitallet oppdaget fem forskere at verdens mange økosystemer fungerer etter ett felles prinsipp. Kan mennesket reversere sin egen nedbrytning av kloden ved å ta i bruk denne læren?

STELLA POLARIS ULLORIARSUAQ
Med slående bilder og bred historisk horisont skildres de dramatiske følgene klimaendringene har for naturen og mennesker på Grønland.

Klimafestivalen er støttet av Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.