BIFF 2018: 26. september - 4. oktober

Cine Latino - ny latinamerikansk filmfestival av BIFF

Too Late to Die Young

 

Hold av helgen 22.-24. mars! Cine Latino er en ny festival for latinamerikansk film arrangert av Bergen internasjonale filmfestival i samarbeid med Cinemateket USF.

Fire av de siste fem Oscar-prisene for beste regi gått til latinamerikanere og fire av de siste seks for beste kamera. Regionen lager over 600 filmer i året, men i 2018 kom kun én av disse på kino i Norge. BIFF vil bøte på dette og tilbyr bergenserne flotte filmer fra en voldsomt talentfull region på stort lerret.

Årets program byr på et flott knippe ferske latinamerikanske filmer, blant annet med fire norgespremierer. Rett fra Berlinalen kommer årets Sundance-snakkis, colombianske MONOS. YULI, om den cubanske ballettstjernen Carlos Acosta, den brasilianske komedien DOMINGO, og Emir Kusturicas dokumentar fra Uruguay om verdens kuleste president i EL PEPE, A SUPREME LIFE vises alle også for første gang i Norge. Det blir førpremiere på den nydelige chilenske oppvekstskildringen TOO LATE TO DIE YOUNG, og viser festivalfavoritter med den stilfulle argentinske thrilleren ROJO og vakre, opprivende RETABLO fra Peru.

Alle ordinære visninger holdes på Cinemateket i Bergen på USF Verftet, der det også blir skolevisninger av YULI. Familiefilmen AMAZONIA vises på Bergen Offentlige Bibliotek, mens EL PEPE også blir vist på Universitet i Bergen.

Les mer på cinelatino.no!