BIFF 2020

Filmpanel: The Brink med regibesøk

bilde

 

I anledning Nordiske Mediedagers invitasjon av Trumps forhenværende valgkampstrateg Steve Bannon arrangerer BIFF et nytt Filmpanel med filmen THE BRINK på Bergen Kino 8. mai kl. 15:30. Etter filmen møter filmskaper Alison Klayman kulturredaktør Frode Bjerkestrand i Bergens Tidende på scenen. Samtalen ledes av forfatter og kulturjournalist i BA, Ørjan Nilsson.

Forestillingen er åpen for alle interesserte og du trenger ikke være påmeldt mediedagene for å få sett filmen.

KJØP BILLETT

Steve Bannon var Donald Trumps strategiske og politiske rådgiver i valgkampen og senere i Det hvite hus. Han måtte gå etter kontroversielle uttalelser som ble lagt i munnen på presidenten etter konfrontasjonene i Charlottesville i august 2017. Bannon var en noe obskur skikkelse innen amerikansk filmproduksjon lenge før han ble ultra-høyre-rådgiver. Han holdt kontakt med filmmiljøet, og ble utfordret til å la seg portrettere av dokumentarfilmskaperen Alison Klayman. Hun fulgte ham i et år gjennom kongressvalget i 2018, og videre på turné i Europa for å mobilisere og forene ytre-høyre-partier i et forsøk på å vinne Europaparlament-valget 23. mai i de respektive landene.

I THE BRINK følges Bannon av Alison Klayman på turneen med hennes stadig nærværende kamera. Bannon blir gradvis mer avslørt og hans «ideologi» synes ikke å ha annen substans enn å fremføre hatefulle fordommer mot det han mener er fremmedelementer i USA og Europa. Vi følger ham i møter på hotellrom med kongresskandidater i USA, og med ultra-høyreledere i Frankrike, Italia, Ungarn, Belgia og Storbritannia, for å forberede neste valgkamptrekk.

Filmen maner frem mønstre Bannon benytter – hvor målet hans er til stadighet å være i mainstream media – for det er dette som er hans egentlige (og tilsynelatende eneste) strategi for å få mest mulig oppmerksomhet til å spre sine hensynsløse fordommer mot utvalgte grupper. Slik makter Klayman å sette hans metoder under lupen og vise mannens virkelige ansikt bak fasaden.

Etter forestillingen blir det debatt med Alison Klayman, Frode Bjerkestrand og Ørjan Nilssonmed perspektiv på THE BRINK. I tillegg vil de diskutere Bannons prosjekt og hvordan journalistikken skal møte slike bevegelser fra ytre høyre. Samtalen varer i ca. 40 minutter.

Se hvordan Paul Lewis fra The Guardian - som står på scenen under Mediedagene fredag kl. 14:00 i Peer Gynt-salen - viser sine intervjuferdigheter i møte med Steve Bannon i THE BRINK.

Filmen er en oppkjøring til åpningen av Nordiske Mediedager i Grieghallen kl. 18:00 samme dag og er kommet i stand som et samarbeid mellom Nordiske Mediedager, Bergen Journalistlag og BIFF.

KJØP BILLETT

Arrangementet er åpen for alle – inngang kr. 90,-
Medlemmer av Norske Journalistlag – fri entré.
Akkirediterte til Nordiske Mediedager – fri entré