BIFF 2020

BIFF x FiB: Kino på Festplassen

fib x biff

 

Med avslappet stemning, servering på området og fire flotte filmopplevelser på rekke og rad er det duket for en aldri så liten filmmaraton på Festplassen.

Kjøp billett for 150 kr til hele kvelden her:

BILLETTER

The Sandman, som er aktuell på Festspillene, har opp gjennom årene blitt tolket flere ganger på film. Paul Berrys Oscar-nominerte The Sandman (1991, 10 min) i oppfrisket versjon (2017) er en dyster stop-motion-animert film hvor et skrekkelig mareritt fremkalles av en ond inntrenger på gutterommet om natten.

Quay-brødrene har også laget en versjon av historien om Sandmannen, sammen med danser og koreograf William Tuckett. I The Sandman (2000, 41 min) med musikk av György Kurtág og Leoš Janáček, dukker en demonisk karakter fra en av Hoffmanns egne fortellinger opp på forfatterens dødsleie for å avslutte historien.

På FiB x BIFF får du også se den rykende ferske - og knakende festlige - dokumentaren WHO LET THE DOGS OUT (woof woof woof woof) og den aktuelle spillefilmen YULI, om den verdensberømte tidligere festspill-artisten Carlos Acosta fra Cuba som erobret ballettverdenen, men alltid lengtet hjem til familien i Havanna.

YULI

Cubanske Carlos Acosta er en av verdens store ballettdansere. Han gjestet Festspillene i 2017 og er stjernen i Yuli. Filmen basert på hans selvbiografi er et medrivende drama om prisen for å bli best. Reisen fra fattigdom til den nasjonale ballettskolen i Havanna, og videre på de mest velrennomerte scenene verden rundt, er et dypt engasjerende drama som inkorporerer dansen i filmens visuelle språk på eminent vis.

WHO LET THE DOGS OUT

At noen skulle lage en dokumentar utelukkende om opprinnelsen til sangen «Who Let the Dogs Out», en sang som har eksistert i forskjellige versjoner i det som viser seg å være generasjoner, høres i utgangspunktet nokså snevert ut. Denne filmen trosser dog alle forventninger, og viser seg kjapt å være ekstremt underholdende i det den tar for seg både opphavsrett, musikkhistorie, svik, besettelse og ikke minst et utrolig fengende refreng og det er kun i filmens 20 første minutt.

Kjøp billett for 150 kr til hele kvelden her:

BILLETTER