BIFF 2021: 20.-28. oktober

BIFF+Byarkitekten 2019

byarkitekten 2019.jpg


2018 markerte starten på et samarbeid mellom BIFF og Byarkitekten. Det gode partnerskapet videreføres, og også årets festival byr på tankevekkende og inspirerende filmer og arrangementer med arkitektur og byutvikling som omdreiningspunkt.

ARRANGEMENTER/SPESIALVISNINGER:


BÆREKRAFTIG FROKOST: BOLIG=HJEM?

Mandag 30. september kl. 08:00
MB1, Bergen Kino

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men påmelding kreves. Meld deg på via Husbankens sider her.

FILMER:


ARCHITECTURE OF INFINITY

At arkitektur evner å løfte oss opp og gi store opplevelser, vet alle som har besøkt stor arkitektur, fra biblioteker til kirker. Nettopp kirker blir gjenstand for mange betraktninger av filmens stemmer, som inkluderer arkitektene Peter Zumthor og Alvaro Siza Vieira og kunstnerne James Turrell og Christina Iglesias. De deler tanker om lys og romlighet, transcendens og evighet, i en vakker film om arkitekturens betydning.

Søndag 29. september kl 20:00, Johanneskirken
Panelsamtale: Maria Molden, byarkitekt Bergen kommune. Anna Bæckström Hovda, prest i Johanneskirken. Eirik Gambek Bøe, arkitekturpsykolog. Panelsamtalen holdes på norsk.
Facebook-event


AUTONOMY

Selvkjørende biler er på full fart inn ikke bare i bevisstheten vår, men også i gater verden over, og at de vil komme til å ha en stor innvirkning på byene våre slik vi kjenner de i dag, er udiskutabelt. AUTONOMY ser på hvordan de autonome kjøretøyene utfordrer USAs sterke individuelle kjørekultur, og gir oss en grundig innføring i noe som for bare få år siden virket som science fiction.

Tirsdag 1. oktober kl 17:00, MB5
Innleder:Lars Ove Kvalbein (Sykkel- og mobilitetskontoret, Bymiljøetaten, Bergen kommune). Innledningen holdes på norsk.
Facebook-event


DO MORE WITH LESS

Sitatet «Less is More» tilskrives arkitekten Ludwig Mies van der Rohe. Lett omskrevet er det ideologien til en gruppe samfunnsengasjerte latinamerikanske arkitekter, som forsøker å skape billig og bra arkitektur, i områder der kriser truer. Med skepsis til storindustrien og forkjærlighet for lokale leverandører snus konvensjonelle byggeprosesser på hodet slik at de med få midler kan bygge gode hus til de som trenger det.

Onsdag 2. oktober kl. 17:00, MB5
Innleder: Susanne Puchberger (BAS/3RW Arkitekter) Innledningen holdes på norsk.
Facebook-event


THE HUMAN SHELTER

Bolig er en menneskerett, og noe av det som forbinder mennesker verden over. Men hva er det som utgjør et hjem? Finnes det en fellesnevner mellom det mest beskjedne krypinn og en påkostet enebolig, som gjør at det ikke bare er snakk om et byggverk, men en bolig – et hjem? THE HUMAN SHELTER tar oss med verden rundt for å møte mennesker som filosoferer over hva et hjem egentlig er.

Torsdag 3. oktober kl 17:00, MB5

Innleder: Cristian Stefanescu, arkitekt og høyskolelektor ved Bergen Arkitekthøgskole - BAS, og driver sin egen praksis, a-works | architecture + art. Innledningen holdes på engelsk.
Facebook-event


PUSH

Første tegn på at du må forlate nabolaget ditt er når vintagebutikkene dukker opp, sier en engasjert pubeier i åpningen av høyaktuelle PUSH. Filmen handler ikke bare om gentrifisering, men hvordan den globale økonomien manifesterer seg i lokal byutvikling. Vi får se hvordan enorme investeringsfond påvirker vanlige folks husleie, mens storbyer fra Berlin til Toronto tar stadig strengere grep for å sikre «affordable housing».

Mandag 30. september 17:00, MB5
Innleder:Kristin Kjærås (SpaceLab, UiB). Innledningen holdes på norsk.
Facebook-event