BIFF 2021: 20.-28. oktober

BIFF flytter tilbake til oktober

BIFF 2020: 7.-18. oktoberFor å kunne skape en best mulig opplevelse av filmfestivalen, tilpasset koronasituasjonen og det endrede samfunnet vi lever i, har vi valgt å flytte BIFF tilbake til vår gamle periode i oktober, og samtidig utvide festivalen med noen dager. Årets festival finner da sted 7.-18. oktober!

Flyttingen vil gi oss mer tid til å forberede en trygg gjennomføring av årets festival, og bedre tilgang til filmer fra høstens viktigste filmfestivaler. Utvidelsen gir mer tid mellom visningene, og skaper slik bedre omstendigheter for vårt publikum, frivillige og stab.


– Vi har vært på festivaler som IDFA i Amsterdam, Sundance i USA og Berlinalen, før alle de som kom etter ble avlyst. Men programmene og mange av filmene kunne vi se over nett, så det har ikke vært direkte vanskelig å følge med, selv om det aldri blir det samme ikke å være fysisk til stede for å oppleve hva som rører seg av felles tematikk og nye trender, samt møter med bransje og filmskapere, uttaler festivalsjef Tor Fosse.

BIFF-staben er derfor svært godt fornøyd med at det nå ser ut til å kunne bli en fysisk BIFF også i år. 135 filmer er påtenkt til den 21. BIFF og programmeringen vil omfatte mer enn 500 forestillinger over 12 dager, som gir rekord i varighet, legger Fosse til.

Det er fremdeles uvisst hvordan samfunnet ser ut i oktober, men med disse endringene vil vi kunne ivareta festivalpublikummet på en bedre måte. I tillegg vil salene trolig ha redusert kapasitet, slik at enkeltpersoner og grupper kan sitte hver for seg. Bedre tid mellom visningene hjelper for å minimere kø i fellesområder, og sørge for god tid til renhold. Lærdommer fra vår eier Bergen kinos tilpassede drift tas også med videre inn i festivalen.Bergens 950-årsjubileum feires på BIFF fra 7. oktober


Ved en 14 dagers utsettelse og en utvidelse av festivalen til å vare i 12 dager, vil BIFF markere seg behørig i by-jubileumsåret. De folkevalgte annonserte tidlig i fjor at Havbyen Bergen skulle trekkes frem og feires. Allerede i fjor markerte BIFF dette med et eget havprogram, som i år vil bli større. Sammen med Klimafestivalen, som BIFF har arrangert i 10 år, vil disse programelementene få tittelen «Himmel & Hav».


Filmpåmeldingen er åpen

Filmskapere oppfordres til på melde på filmene sine på www.biff.no/bransje. Det vil som vanlig være konkurranseprogram for dokumentarfilmer, kortdokumentarer, kortfilmer og musikkvideoer. Påmeldingsfristen er 1. august.