BIFF 2021: 20.-28. oktober

Norsk kortfilm i konkurranse

Norsk kortfilm i konkurranse


Følgende filmer konkurrerer om tittelen Beste norske kortfilm 2020. Vinneren blir kunngjort på BIFFs prisutdeling og mottar en pris på 10 000 kr. Filmene vises med engelske undertekster.

undefined

DE BERØRTE
13 min
Regissør: Rikke Gregersen
Produsent: Stine Blichfeldt, Them Girls Film

Minutter før avgang oppstår en hendelse ombord i et fly som hindrer det fra å lette, når en passasjer nekter å sette seg ned i et forsøk på å hindre at en av mennene om bord skal deporteres.


undefined

PAPAPA
23 min
Regissør: Kerren Lumer-Klabbers
Produsent: Jeppe Wowk

I en nær framtid, møter en ung jente sin donorfar for første gang. Sammen går de gjennom eksperimentelle terapiøvelser, i håp om å gjøre sitt forhold til mer enn bare et biologisk faktum.


undefined

SILENCE
15 min
Regissør: Brwa Vahabpour
Produsent: Renée Mloydszewski, Oslo Pictures

Ni år gamle Bahar har nylig mistet hørselen. På grunn av mangel på ressurser i skolen blir hun tvunget til å slutte. Denne fremmedgjøringen blir starten på en rekke desperate handlinger som kulminerer i et forsøk på å kurere seg selv.


undefined

NARSISSUS
14 min
Regissør: Halvard Harboe
Produsent: Halvard Harboe, Rebekka Rognøy, Naiv Film

Narsissus er en historie om en mann som lever i en automatisert fremtidsverden hvor alle mennesker isolerer seg i bokser omringet av skjermer. For å finne sin egen identitet, kjøper han en klone av seg selv.


undefined

GNISNINGER
25 min
Regissør: Marius R. Myrmel
Produsent: Mari Ellefsæter, Point of View

Etter utallige avslag fra kvinner søker Hans-Petter hjelp på nettet. Der finner han en mørk sannhet som vil endre alt.


undefined

PLAY SCHENGEN
15 min
Regissør: Gunhild Enger
Produsent: Ingvild Evjemo, 4 ½

Et spillselskap lager et dataspill for barn om EU. Vi følger to spilldesignere når de transformerer Schengen til pikselgrafikk, i et forsøk på å gjøre visumproblematikk fengende for barn og unge. Men er det i det hele tatt mulig å lykkes?