BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png

hovedvisninger åpning centerpiece avslutning slipp 2020.jpg

Årets åpningsfilm: ET GLASS TIL

ET GLASS TIL var en av filmene som ble valgt ut til årets filmfestival i Cannes, hvor den skulle fått sin verdenspremiere på croisetten. I dette skråblikket på nordisk drikkekultur har Vinterberg blant andre fått med seg Mads Mikkelsen og Maria Bonnevie. BIFF har tidligere vist hans filmer JAKTEN, EN HELT KOMMER HJEM og DEAR WENDY, og vi ser frem til å åpne med norgespremiere i samarbeid med den norske filmdistributøren arthaus. Les mer om ET GLASS TIL.

Festivalens midtpunkt: GRETA

Den rykende ferske svenske dokumentaren GRETA får sin verdenspremiere i Venezia lørdag 5. september. På BIFF er den valgt ut som årets Centerpiece, festivalens midtpunkt, og går rett inn i BIFFs lange satsning på dagsaktuelle dokumentarfilmer, hvor den også blir sentral i årets program for skoler, hvor flere tusen engasjerte skoleelever deltar hvert år. Les mer om GRETA.

Avslutningsfilmen: THE WORLD TO COME

Mona Fastvold debuterte som regissør med den stemningsfulle SØVNGJENGEREN i 2014, og har siden den gang samarbeidet tett med ektemannen Brady Corbet på de kritikerroste spillefilmene THE CHILDHOOD OF A LEADER og VOX LUX. Hennes nye film THE WORLD TO COME, med Casey Affleck og Katherine Waterston i hovedrollene får sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Venezia søndag 6. september. Les mer om THE WORLD TO COME.

Årets festival finner sted fra 07.–18. oktober, og billettsalget starter fredag 25. september.