BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png

last and first men.jpg

--

Bærekraftig frokost: Tilhørighetens kraft

Velkommen til Bærekraftig frokost, med faglig innledning fra Byarkitekten og visning av BIFF-dokumentaren REBUILDING PARADISE onsdag 14. oktober kl 09:00–11:00 i MB1, Bergen Kino. Arrangementet er gratis og åpent for alle, men påmelding kreves. Les mer her.

--

Filmer

Enkelte visninger vil ha relevante innledninger fra kunnskapsrike arkitekter, forskere og samfunnsvitere. Mer informasjon kommer. Les om filmene i samarbeidet:

undefined

OTHER MUSIC
Etter hvert som musikkindustrien beveger seg over i en stadig mer digital verden, kjemper samlingspunkt som den nå stengte butikken Other Music for å overleve. Forsvinningen av slike butikker representerer også den levende byens død, der de fysiske møteplassene som inspirerer og involverer oss, sakte migrerer til andre fora. Hva blir byens nye innhold og hvem skaper de nye møteplassene?

undefined

LAST AND FIRST MEN
Spomeniker, et bisarrt arkitektonisk minnesmerke, er bevisst blottet for humanitet. LAST AND FIRST MENs vandring gjennom byggverkene inviterer til meditasjon over menneskehetens fremtid, i takt med musikk fra komponisten Jóhann Jóhannsson. De utsøkt stemingsfulle bildene og lydopplevelsene i dette poetiske filmessayet stiller også spørsmål om minneverdig arkitektur og dens rolle over tid.

undefined

AALTO
AALTO gir nytt innblikk i en av Nordens største arkitekter og designere gjennom tidene, ved å gi rom til det rike samarbeidet med hans første kone Aino. Dokumentaren skildrer Aaltos organiske designidiom og evnen til å skape poetiske steder ut fra hverdagens krav, enkeltmenneskets behov og kjærligheten til naturen.

undefined

REBUILDING PARADISE
Arkitektur handler om vår identitet, om tilhørighet og trygghet. Derfor bryr vi oss om våre omgivelser og kjenner deres betydning når de forsvinner. REBUILDING PARADISE handler om det felles engasjementet rundt oppbyggingen etter en massiv bybrann. Det basale behovet for å ha et sted å bo og høre til, med rom der vi fester våre minner og lever hverdagene våre, blir naturligvis koblet til drømmen om hvordan man vil bo.

undefined

Spesialvisning: OF VINEYARDS AND SHOEBOXES
«Spiller du i en god konserthall får den deg til å høres bedre ut enn du er», oppsummerer dirigenten Paavo Järvi. OF VINEYARDS AND SHOEBOXES tar oss med til noen av de mest ikoniske konsertsalene i verden på let etter akustisk perfeksjon. Konserthallen fremstår som et klanginstrument musikerne må lære seg å spille på. Dokumentaren tar oss inn i arkitekturens lydverden og gir oss viktig innsikt i dens muligheter.

Visningen innledes av Gunnar Herleif Nilsen, som er tidligere tekniker og musikkprodusent for klassisk musikk i NRK, hovedsakelig i Grieghallen i Bergen. Han har hatt ansvar for lyd på omkring 125 CD-produksjoner og assistert 40-50 andre for ulike plateselskaper.