BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png

Nytt filmslipp av Klimafestivalen: Himmel & hav

silence of the tides.jpg


I over ti år har BIFF presentert klima- og miljøfilmer under fanen Klimafestivalen, og det fortsetter vi med.

Gode, interessante innfallsvinkler til klima- og miljøproblematikk fra ulike deler av verden – og hvordan disse problemene har globale konsekvenser – er gjennomgående i programmet.

Klimafestivalen ble i fjor uthevet med fokuset på himmel og hav. Nytt av året er at et utvalg av filmene i Klimafestivalen – himmel og hav skal konkurrere om en pris for årets beste klimadokumentar. Hvilke filmer som konkurrerer annonseres tettere opp til festivalen fordi: flere filmer kommer!

BIFF markerte allerede i 2019 havets betydning for Bergen og verden med et fokus på Havbyen Bergen. Siden har FN vedtatt at dette tiåret skal vies havet og havforskning – til glede for oss alle og som markering av hvor viktig havet er å ta vare på. BIFF innledet i 2020 et samarbeid med Havforskningsinstituttet om denne markeringen og vi ser for oss en langsiktig satsing her. Det som er sikkert er at et knippe filmer med tilknytning til havet – både marint (livet i havrommet) og maritimt (havoverflaten) – vil bli servert under årets BIFF.

Blant filmene i dagens slipp av klima- og miljødokumentarer finner du kritiske, poetiske, spektakulære, mytologiske, rystende, fengslende og fascinerende innblikk i hva som skjer med planeten vår – inkludert et galaktisk perspektiv og en film som fokuserer på det som trengs aller mest: Løsninger.

(Bla ned og klikk for å lese mer om hver enkelt film)