BIFF 2021: 20.-28. oktober

The Human Scale

ORIGINALTITTEL:
The Human Scale
Danmark/ 2012/ 1 t. 17 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Jan Gehl, Jiangyan Wang, Janet Sadik-Khan, Helle Søholt, Rob Adams, David Sim
REGI:
Andreas Dalsgaard
MANUS:
Andreas Dalsgaard
FOTO:
Manuel Alberto Claro, Heikki Färm, Casper Høyberg, Adam Philp, René Strandbygaard
PRODUSENT:
Signe Byrge Sørensen
Hvordan skaper vi byer som gjør oss lykkelige?

For første gang i historien har vi tippet vektskåla. I dag bor 50 prosent av verdens befolkning i byer, og med dagens urbaniseringstempo vil det øke til 80 prosent innen 2050. Hva gjør den kjølige, moderne megabyen med oss mennesker? Den anerkjente danske arkitekten Jan Gehl har i de siste femti årene observert hvordan det moderne bylandskapet hindrer mennesker i å møtes. Det menneskelige er satt til side, og bilen står i sentrum, Gehls tanker om å skape inkluderende byer med fotgjengere og syklister i fokus har bare blitt mer aktuelle med dagens miljø- og klimaspørsmål.

THE HUMAN SCALE er en reise i de mangfoldige utfordringene og løsningene som finnes i våre raskt voksende storbyer. Jan Gehls filosofi om å skape nære, sosiale byrom har vært en grunntanke bak sykkelbyen København. I dag videreføres hans metoder i metropoler som New York, Melbourne, Dhaka og Chongquing i Kina.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Andreas Dalsgaard

ANDREAS DALSGAARD er en dansk filmskaper som laget sin første film AFGHAN MUSCLES - om afghanske bodybuildere - i 2006. Han fulgte opp med BIFF-favoritten BOGOTÁ CHANGE (2009) som skildret Bogotás utvikling fra verdens farligste by til Latin-Amerikas mest interessante metropol.