BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Forglem meg ei

ORIGINALTITTEL:
Vergiss mein nicht
Tyskland/ 2012/ 1 t. 32 min.
SPRÅK:
Tysk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Gretel Sieveking, Malte Sieveking, David Sieveking
REGI:
David Sieveking
MANUS:
David Sieveking
FOTO:
Adrian Stähli
PRODUSENT:
Martin Heisler, Carl-Ludwig Rettinger
Sann kjærlighet ruster aldri

David Sievekings foreldre er sekstiåttere og har vært gift i 40 år. Når Davids mor, Gretel, rammes av Alzheimers sykdom, starter en ny tilværelse for ektemannen Malte og resten av familien. Malte og Gretels ekteskap settes på stadig nye prøver, men deres kjærlighet finner samtidig nye måter å uttrykke seg på. Minnene blir stadig viktigere etterhvert som Gretels hukommelse svinner hen, og David innser snart at det er mye ved foreldrenes fortid han ikke vet.

FORGLEM MEG EI er et sårt og inderlig portrett av Gretel og hennes sykdomsforløp. David Sieveking dokumenterer ikke bare de mange utfordringene med morens daglige pleie, men gir også et fascinerende tilbakeblikk på foreldrenes samliv. Malte og Gretel var unge radikale i et tiår preget av motkulturelle strømninger, noe som også formet deres syn på ekteskapet. Det viser seg at deres frie og åpne forhold har satt sine spor. Dokumentaren er regissørens usentimentale og åpenhjertige skildring av moren og hennes liv, fra begynnelse til slutt.

SE FILMEN PÅ BIFF+

David Sieveking

DAVID SIEVEKING er en prisbelønnet tysk regissør og forfatter som står bak filmene ASYL (2004), SÉNÉGALLEMAND (2007) og DAVID WANTS TO FLY (2010), som ble vist på BIFF i 2010.