BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

McConkey

ORIGINALTITTEL:
McConkey
USA/ 2013/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Shane McConkey, Bob Burnquist, Miles Daisherm, Mike Douglas
REGI:
Rob Bruce, Scott Gaffney, Murray Wais, Steve Winter, David Zieff
MANUS:
Rob Bruce, Scott Gaffney, Murray Wais, Steve Winter, David Zieff
PRODUSENT:
Murray Wais, Steve Winter
Portrett av en legende

MCCONKEY er dokumentarfilmen om ekstremsportlegenden Shane McConkey. McConkey ble kanskje ikke født med ski på beina, men allerede som toåring ble han bitt av basillen. Lenge så det ut til at den fartsglade canadieren skulle ende opp som alpinist, men hans forkjærlighet for humoristiske stunts førte ham inn i ekstremsportens verden, hvor han ble kjent for den spektakulære kombinasjonen av utfor og basehopp. I denne etterlengtede filmen får vi i et innblikk i McConkeys liv, hans fryktløse jakt på stadig nye utfordringer og arven han etterlot seg da han i 2009 gikk bort i en alder av bare 39 år.

Mens mange ekstremsportfilmer sikter seg inn mot et snevert publikum av spesielt interesserte og fremstår som esoteriske på grensen til det utilgjengelige for den tilfeldige publikummer, er MCCONKEY noe ganske annet. Regissørene Rob Bruce, Scott Gaffney, Murray Wais, Steve Winter og David Zieff har laget en film full av spektakulære actionsekvenser, hvis største styrke likevel er dens interessante og sympatiske hovedperson.

Rob Bruce, Scott Gaffney, Murray Wais, Steve Winter, David Zieff

STEVE WINTER er grunnleggeren av Matchstick productions, verdens mest premierte ski-filmselskap, som MURRAY WAIS og SCOTT GAFFNEY også tilhører. DAVID ZIEFF har lagt dokumentarer, spillefilmer og tv-serier i nærmere tre tiår, og ROB BRUCE er skribent, produsent og filmfotograf for actionsportfilmer, tv-serier og reklamer.