BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

A Teacher

ORIGINALTITTEL:
A Teacher
USA/ 2013/ 1 t. 15 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Lindsay Burdge, Will Brittain, Jennifer Prediger, Julie Dell Phillips
REGI:
Hannah Fidell
MANUS:
Hannah Fidell
FOTO:
Andrew Droz Palermo
PRODUSENT:
Hannah Fidell
Hey! Teachers! Leave them kids alone!

Diana arbeider som lærer på en videregående skole i Texas. Hun er ung, vakker og godt likt av både kolleger og elever. Men livet hennes går fra ukomplisert til farlig innviklet når hun innleder et forhold til sin elev Eric – et forhold som raskt spinner ut av kontroll. Historien om den voksne mannen og den unge kvinnen er utbredt, både i fiksjonens verden og ikke minst i media. I A TEACHER snur regissør Hannah Fidell denne dynamikken på hodet, men den grunnleggende relasjonen mellom den erfaringshungrige tenåringen og autoritetsfiguren som burde vite bedre er den samme.

Dianas frykt for å bli oppdaget, og dermed å måtte ta ansvar for sine handlinger, vokser parallelt med at hennes forelskelse i den bekymringsløse Eric går over i en altoppslukende besettelse. Ved hjelp av effektfull klipping og suggererende bruk av lyd og bilde, leverer Fidell et intenst medrivende og spennende drama om en kvinne hvis begjær presser henne til å tøye sine grenser til bristepunktet.

Hannah Fidell

HANNAH FIDELL er en amerikansk regissør, manusforfatter og produsent, som i 2012 ble utnevnt som en av «the 25 New Faces of Independent Film» av Filmmaker Magazine. A TEACHER er hennes første langfilm.