BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Cinema Extraordinaire

Time of My Life

ORIGINALTITTEL:
Tot Altijd
Belgia/ 2012/ 2 t.
SPRÅK:
Nederlandsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy
REGI:
Nic Balthazar
MANUS:
Nic Balthazar
FOTO:
Danny Elsen
PRODUSENT:
Peter Bouckaert
TEMA:
Medisin
Er valget om egen død, kun ens eget?

Det belgiske senatet vedtok i 2002 å legalisere aktiv dødshjelp, som det andre landet i Europa. Gjennom mange år raste debatten, og Mario Verstraete var lovforkjempernes ansikt utad. Verstraete hadde multippel sklerose og var den første i landet til å benytte seg av lovlig aktiv dødshjelp, kun åtte dager etter lovforslagets endelige vedtak.

TIME OF MY LIFE forteller historien om Mario Verstraete; hvordan han selv, hans familie og hans venner håndterer kampen for å dø. Ved å fortelle denne sanne historien stiller filmen spørsmål det ikke finnes enkle svar på. Hvor langt strekker egentlig ens egen frihet seg? Hvor langt kan omgivelsene strekke seg for å hindre ønsket om å dø? Er det greit å ta livet sitt om man er far til et åtte år gammelt barn? TIME OF MY LIFE er en ekstremt sterk fortelling om hvordan våre relasjoner i livet, familie og venner, er det viktigste vi kan fylle vår tid med. Og om hvordan disse menneskene er vår kilde til styrke, selv når målet er å aldri se dem igjen.

Nic Balthazar

NIC BALTHAZAR (f. 1964) er en belgisk regissør med lang erfaring fra radio og TV. Hans første spillefilm BEN X (2007) ble svært godt mottatt, og vant blant annet publikumsprisen på den 31. Montreal World Film Festival.