BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png

After Tiller

ORIGINALTITTEL:
After Tiller
USA/ 2012/ 1 t. 27 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Susan Robinson, Shellley Sella, LeRoy Carhart, Warren Hern
REGI:
Lana Wilson, Martha Shane
MANUS:
Lana Wilson, Martha Shane, Greg O`Toole
PRODUSENT:
Lana Wilson, Martha Shane
Livsfarlige senaborter – for legene som utfører dem

Den amerikanske gynekologen George Tiller var en av svært få leger som utførte aborter i senstadium, altså helt frem til tredje trimester. Som et resultat av dette ble han jevnlig sjikanert på det groveste, og truet på livet av ekstreme abortmotstandere. I 2009 ble Tiller myrdet i en kirke under en gudtjeneste av abortmotstanderen Scott Roeder. Dokumentarfilmskaperne Martha Shane og Lana Wilson synes saken var så oppsiktsvekkende og makaber at de bestemte seg for å undersøke hvordan leger som utfører slike inngrep klarer å beholde roen og videreføre Tillers arbeid. Filmen følger de fire siste gynekologene som utfører senaborter, som alle er tidligere kolleger av Tiller og over 70 år gamle. Vi følger filmskaperne på deres reiser rundt i de delstatene hvor slik praksis fremdeles er lovlig, og får med det innsyn i de komplekse vurderingene legene må gjøre i hvert enkelt tilfelle.

Regissørene Shane og Wilson kommer til BIFF for å fortelle mer om abortlegenes dilemmaer.

Lana Wilson, Martha Shane

MARTHA SHANE er en filmskaper med base i Brooklyn. Hun produserte og var medregissør av dokumentaren BI THE WAY (2008) som hadde premiere på SXSW filmfestival i 2008.

LANA WILSON er en filmskaper med base i Brooklyn. AFTER TILLER (2013) er hennes dokumentardebut. Hun var tidligere kurator for film og dans ved New York-biennialen for ny kunst.