BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Sightseers
Storbritannia/ 2012/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Svensk
MEDVIRKENDE:
Alice Lowe, Eileen Davies, Steve Oram, Roger Michael, Tony Way, Monica Dolan, Jonathan Aris, Richard Lumsden, Rachel Austin
REGI:
Ben Wheatley
MANUS:
Alice Lowe, Steve Oram
FOTO:
Laurie Rose
PRODUSENT:
Claire Jones, Nira Park, Andrew Starke
Døden kjører campingvogn

Når campingentusiasten Chris og hans noe mer reserverte kjæreste Tina legger ut på tur for å oppleve det beste den engelske landsbygda har å by på, er det ingen av dem som har noen anelse om hva de har i vente. Ved et uhell rygger Chris campingvognen inn i en mann, som så dør av skadene. Dette setter startskuddet for en høyst begivenhetsrik – for ikke å si blodig – reise gjennom det rurale England.

Etter den brutale grøsseren KILL LIST vender Ben Wheatley i sin tredje spillefilm tilbake til den særegne blandingen av humor og iskald vold som preget hans flotte debutfilm DOWN TERRACE. Ved første øyekast er både Chris og Tina normale på grensen til det selvutslettende, men etter hvert som deres forrykte reise fortsetter, avslører de seg som to blodtørstige psykopater. SIGHTSEERS er en beksvart komedie – en både morsom og forstyrrende film om to forkvaklede sjeler som kun kan uttrykke sin kjærlighet til hverandre ved å la den gå utover uskyldige mennesker.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Ben Wheatley

BEN WHEATLEY som nå regnes blant de mest betydelige unge regissørene i England, fikk et gjennombrudd med sine kortfilmer på nettet. Etter å ha laget flere komiserier sto han for både manus, produksjon og regi i sin første spillefilm, DOWN TERRACE (2009), som vant flere priser.