BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

Drill Baby Drill

ORIGINALTITTEL:
La malèdiction du gas de schist
Frankrike / Polen/ 2013/ 1 t. 24 min.
SPRÅK:
Polsk/Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
REGI:
Lech Kowalski
MANUS:
Lech Kowalski
PRODUSENT:
Odile Allard
Det store bondeopprøret

En dag våkner innbyggerne i en landsby i det østlige Polen opp til nyhetene om at oljeselskapet Chevron planlegger å bygge et større skifergassanlegg i den naturskjønne regionen som på folkemunne omtales som «Polens lunger». Innledningsvis er lokalbefolkningen positive til en ny innbringende industrivirksomhet i regionen, men når de begynner å stille spørsmål om de miljømessige konsekvensene ved gassutvinningen møtes de av en vegg av stillhet. Og når Chevrons bulldosere uanmeldt dukker opp for å starte byggingen av anlegget, bestemmer bøndene seg for å ta opp kampen mot oljegiganten.

I DRILL BABY DRILL bruker regissør Lech Kowalski situasjonen i den skifergassrike amerikanske delstaten Pennsylvania som et potensielt fremtidsscenario for de polske bøndene. I Pennsylvania har oljeselskapene kommet for å bli, men har polakkene fortsatt en sjanse til å redde denne viktige jordbruksregionen fra den forurensende skifergassutvinningen?

Lech Kowalski

LECH KOWALSKI er en amerikansk regissør av polsk opprinnelse. Hans mest kjente film, D.O.A., er en dokumentar om den gryende britiske punkscenen på slutten av 70-tallet.