BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

En himmel av kobber

ORIGINALTITTEL:
The Selfish Giant
Storbritannia/ 2013/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Conner Chapman, Shaun Thomas, Sean Gilder, Rebecca Manley, Siobhan Finneran, Steve Evets, Lorraine Ashbourne, Rhys McCoy, Elliott Tittensor, Ian Burfield, Ralph Ineson
REGI:
Clio Barnard
MANUS:
Clio Barnard
FOTO:
Mike Eley
KLIPP:
Nick Fenton
PRODUSENT:
Tracy O’Riordan
Absolutt fabelaktig

Når den kortvokste og bråvoksne trettenåringen Arbor utvises fra skolen, legger han ut på eventyr med sin lojale venn, Swifty. De oppdager raskt at de kan tjene penger på å selge skrapmetall til den grådige og kyniske skraphandleren Kitten, og med hest og kjerre tråler de hjembyen på jakt etter kabler og annet de kan bytte mot penger.

EN HIMMEL AV KOBBER har form som et moderne epos, men bak de arketypiske skikkelsene og de stiliserte bildene finner vi klassisk britisk sosialrealisme, hvor tragedie og sjarm går hånd i hånd. Filmen er inspirert av en novelle av Oscar Wilde og var blant de mest bejublede filmene under årets filmfestival i Cannes, hvor den vant Europa Cinemas Label-prisen. Med uvurderlig hjelp fra sine to unge hovedrolleinnehavere har Clio Barnard laget et uforglemmelig og intenst sjarmerende drama, som sender tankene hen til kritikerroste regissører som Ken Loach, Lynne Ramsay og Shane Meadows.

Clio Barnard

CLIO BARNARD (1965) er en britisk kunstner og regissør. For sin debutfilm THE ARBOR (2010) ble hun nominert til BAFTA Film Award.