BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
ORIGINALTITTEL:
The Lunchbox
Frankrike / India / Tyskland / USA/ 2013/ 1 t. 44 min.
SPRÅK:
Engelsk / Hindi
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith, Bharati Achrekar, Nakul Vaid, Yashvi Puneet Nagar, Lillete Dubey
REGI:
Ritesh Batra
MANUS:
Ritesh Batra
FOTO:
Michael Simmonds
PRODUSENT:
Shahnaab Alam, Marc Baschet,Ritesh Batra, Lydia Dean Pilcher
Mumbai takeaway

Lange arbeidsreiser og tettpakkede tog gjør det vanskelig for kontorarbeidere å ta med mat hjemmefra i den indiske byen Mumbai. Matboksene blir i stedet fraktet frem og tilbake av såkalte dabbawalaer. Dette lavteknologiske distribusjonssystemet feiler sjelden, skjønt en og annen gang havner lunsjen hos feil person. En av disse feilleveransene havner på kontorpulten til enkemannen Sajaan. Avsenderen er den ulykkelige husmoren Ila, og matpakkedistribusjonen blir dermed medium for en brevveksling helt utenom det vanlige. Det utarter seg til et kjærlighetsforhold, men er Sajann og Ila modige nok til å møtes?

Regissør Ritesh Batra drev egentlig med research til en dokumentar om dabbawalaene, som med millioner av leveranser daglig utgjør et av verdens mest effektive logistikksystemer. Batra ble så inspirert at det ble manus til en spillefilm i stedet. Resultatet er THE LUNCHBOX, en varm og rørende bollywoodfilm med et av verdens største urbane områder som bakteppe.

Ritesh Batra

RITESH BATRA er en indisk filmskaper, og THE LUNCHBOX er hans første langfilm. Filmen var en av de store samtaleemnene under årets festival i Cannes, hvor den høstet strålende kritikker og stående ovasjoner.