BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Red Obsession

ORIGINALTITTEL:
Red Obsession
Australia/ 2012/ 1 t. 15 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Svensk
MEDVIRKENDE:
Debra Meiburg
REGI:
David Roach, Warwick Ross
MANUS:
David Roach, Warwick Ross
PRODUSENT:
David Roach, Warwick Ross
TEMA:
Politikk
Kina inntar vinens verden

Det har vært mye snakk om den kinesiske økonomiens innvirkning på det globaliserte markedet, men hva skjer egentlig når en nasjon med flere dollarmilliardærer enn noe annet land på planeten plutselig finner ut at de skal begynne å interessere seg for rødvin? I RED OBSESSION tas vi med på en reise i vinens verden. Vi besøker noen av verdens viktigste og mest tradisjonsrike vindistrikter, og vi møter mennesker som bevæpnet med kunnskap og brennende lidenskap har startet vinproduksjon i områder der ingen skulle tru at nokon kunne dyrke druer.

Ikke minst er filmen en studie av vinøkonomiens særegne dynamikk. At årgangsviner er investeringsobjekter på lik linje med gull og aksjer er gammelt nytt – langt mer interessant er den innvirkning en ustoppelig vekstøkonomi som den kinesiske har på prisen på ettertraktede flasker med rødvin. Ikke bare har Kina plutselig en anseelig mengde styrtrike vinsamlere og en hel nisjeindustri basert rundt forfalskning av årgangsvin, men landet produserer også viner som stadig oftere gjør seg bemerket i internasjonale konkurranser.

David Roach, Warwick Ross

DAVID ROACH er produsent, regissør og manusforfatter. Han gjorde seg bemerket som manusforfatter og produsent for dramafilmen BENEATH HILL 60 (2010), som høstet svært god kritikk og flere priser. RED OBSESSION (2012) er laget sammen med den australske produsenten WARWICK ROSS.