BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Checkpoints

Revolution

ORIGINALTITTEL:
Revolution
Canada/ 2012/ 1 t. 25 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Katharina Fabricius, Felix Finkbeiner, David Hannan, Emily Hunter
REGI:
Rob Stewart
MANUS:
Rob Stewart
FOTO:
Rob Stewart
PRODUSENT:
Rob Stewart, Gus Van Sant
Den gamle oljeindustrien og havet

Marinbiolog og undervannsfotograf Rob Stewart vil redde haiene, men finner ut at overfiske ikke er det eneste problemet. Korallrevene dør på grunn av forsuring, og havets framtid er fullstendig avhengig av hvordan vi mennesker lever. Alt henger sammen, og Stewart må opp på land for å ta opp kampen mot karbonutslipp og fossile energikilder. Fra korallidyll i Papua Ny-Guinea til klimatoppmøter i Cancún, møter vi aktivister og eksperter som forklarer hvilke dramatiske konsekvenser våre hundre år med fossil fråtsing har for verdenshavene. Vi kan stå overfor en endring jorden ikke har sett maken til på 65 millioner år. En revolusjon må definitivt til.

Stewarts ekspertise som fotograf kommer til sin fulle rett i REVOLUTIONs nydelige naturbilder. Regissøren fokuserer på fascinerende detaljer, samtidig som han presenterer oss for det store bildet i all dets majestetiske kraft. Hans engasjement smitter, og denne gangen er det intet mindre enn menneskehetens skjebne som står på spill. REVOLUTION er en vakker og opprørende film fra mannen bak den prisbelønnede BIFF-suksessen SHARKWATER.

Rob Stewart

ROB STEWART er en prisbelønnet undervannsfotograf som begynte sin karriere som fotojournalist som trettenåring. Han regisserte sin første dokumentarfilm SHARKWATER (2006) i et forsøk på å bedre situasjonen for den globale haibestanden, og ble mottatt med hyllester og priser over hele verden.