BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Internasjonal dokumentar

Sound City

ORIGINALTITTEL:
Sound City
USA/ 2013/ 1 t. 48 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Lindsey Buckingham, Stevie Nicks, Neil Young, Tom Petty, Rick Springfield
REGI:
David "Dave" Grohl
MANUS:
Mark Monroe
FOTO:
Kenny Stoff
PRODUSENT:
David "Dave" Grohl, John ramsay, James A. Rota
Dave Grohl forteller historien om et av rockehistoriens viktigste platestudioer

Flere av rockehistoriens beste og viktigste plater ble til i Sound City Studios i San Fernando Valley utenfor Los Angeles. Fra studioet åpnet dørene i 1969 og fram til driften opphørte i 2011 spilte band og artister som Neil Young, Tom Petty, Fleetwood Mac, Guns'n'Roses, Kyuss, Metallica og Nirvana inn noen av sine mest uforglemmelige låter her. I denne stjernespekkede dokumentarfilmen forteller forhenværende trommeslager i Nirvana og nåværende frontmann i Foo Fighters, Dave Grohl, historien om det legendariske platestudioet.

Frank Black, Paul McCartney, Trent Reznor, Lars Ulrich, Stevie Nicks, Josh Homme, Rick Springfield, Barry Manilow, Rick Rubin og Rivers Cuomo er bare en håndfull av musikerne som bidrar med anekdoter fra minneverdige opplevelser i Sound City. Og som seg hør og bør avsluttes filmen med en jamsession hvor et stjernelag av musikere samles for å hylle studioet og dets bidrag til rockehistorien med rykende ferskt originalmateriale.

David "Dave" Grohl

DAVID "DAVE" GROHL er best kjent som musiker. Han spilte trommer i grungebandet Nirvana og startet senere sitt eget band, Foo Fighters, hvor han var vokalist, låtskriver og gitarist. SOUND CITY er hans debut som regissør.