BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Alive Inside

ORIGINALTITTEL:
Alive Inside
USA/ 2013/ 1 t. 14 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Dan Cohen, Louise Dueno, Nell Hardie, Norman Hardie, Michael Rossato-Bennett
REGI:
Michael Rossato-Bennett
MANUS:
Michael Rossato-Bennett
FOTO:
Shachar Langlev
PRODUSENT:
Michael Rossato-Bennett
Husker du?

I Norge er over 70.000 mennesker rammet av demens, et tall som etter alle solemerker vil øke proporsjonalt med veksten av alderspensjonister i samfunnet. Med en slik situasjon i vente er det særlig ett spørsmål som melder seg: Finnes det andre måter å hanskes med sykdommen på enn medisinering?

I den kritikerroste dokumentaren ALIVE INSIDE presenterer sosialarbeider Dan Cohen musikkterapi som et alternativ til overmedisineringen, basert på en tanke om at utvendig stimuli kan bidra til en indre gjenoppliving. Bevæpnet med en haug mp3-spillere, drar han rundt på eldresentre i USA og reintroduserer pasientene han møter for favorittmusikken deres. Og resultatene er mildt sagt forbløffende. Ved siden av å tilsynelatende vekke livsgnisten hos de tungt alzheimerrammede menneskene, setter musikken dem også i kontakt med minner og følelser som sykdommen lenge har skåret dem av fra. Resultatet er en rørende, engasjerende og herlig oppløftende dokumentar, som hyller musikkens unike kraft og stiller det essensielle spørsmålet: Hvem er vi egentlig uten minnene våre?

 

Arrangementer:

Onsdag 24. september blir det Studentersamfunnet-debatt om musikk og mennesket i Teglverket kl. 18.00, før visningen kl. 20.00 i Tivoli (Det akademiske kvartér).

 

Onsdag 15. oktober blir det visning og samtale på scenekanten i forbindelse med Verdighetsdagen

Michael Rossato-Bennett

Michael Rossato-Bennett (USA) ALIVE INSIDE er Rossato-Bennetts første helaftens dokumentar

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: