BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Super Duper Alice Cooper

ORIGINALTITTEL:
Super Duper Alice Cooper
USA/ 2014/ 1 t. 38 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Alice Cooper, Iggy Pop, Elton John, John Lydon m.fl.
REGI:
Sam Dunn, Reginald Harkema, Scot McFadyen
MANUS:
Sam Dunn, Reginald Harkema, Scot McFadyen
FOTO:
Derek Tokar, Alexey Terehoff, Chris Moberg, Mike Sevigny, Jaan Silmberg
PRODUSENT:
Sam Dunn, Scott McFayden
TEMA:
Musikk
Sex, drugs & shock'n'roll

På 70-tallet gjorde Alice Cooper seg ettertrykkelig bemerket med sin særegne form for hardrock. Han og bandet oppnådde kritisk og kommersiell suksess med en rekke album, og fikk mye oppmerksomhet for sine beryktede sceneshow der alle midler ble tatt i bruk for å sjokkere. Etter å angivelig ha bitt hodet av en høne på scenen, innførte bandet levende slanger, giljotiner og blodige babydukker som standard konsertrekvisitter. Bak karakteren Alice Cooper sto predikantsønnen Vincent Furnier, men skillet mellom scene- og privatperson ble fort uklart. I 1975 skiftet han navn til Alice Cooper og fortsatte som soloartist. Galskapen og rock'n'roll-livsstilen tok etter hvert overhånd, og Cooper holdt på å gå til grunne takket være alkohol og dop.

Historien om Alice Cooper er en virkelighetens «Dr. Jekyll og Mr. Hyde»-fortelling, og en av rock'n'roll-historiens mest fascinerende myter. Og SUPER DUPER ALICE COOPER er en underholdende og medrivende dokumentar om sjokkrockens ubestridte gudfar.

Sam Dunn, Reginald Harkema, Scot McFadyen

Sam Dunn (Canada, 1974), Scot McFadyen (Canada) og Reginald Harkema (Canada) Dunn og McFadyen filmer i utvalg: IRON MAIDEN: FLIGHT 666 (2009), GLOBAL METAL (2008) Harkema filmer i utvalg: LESLIE, MY NAME IS EVIL (2009), MONKEY WARFARE (2006)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: