BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
The Rocket
Australia/ 2013/ 1 t. 36 min.
SPRÅK:
Lao
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Sitthiphon Disamoe, Loungnam Kaosainam, Thep Phongam, Bunsri Yindi, Sumrit Warin, Alice Kohavong
REGI:
Kim Mordaunt
MANUS:
Kim Mordaunt
Raketten og ulykkesfuglen

Helt siden han kom til verden sammen med sin dødfødte tvillingbror, har ti år gamle Ahlo blitt betraktet som ulykkesfugl og en forbannelse for hele landsbyen. Dette skyldes ikke minst hans bestemor Taitok, som aldri har sluttet å klandre ham for brorens død. Dermed har han gjennom hele sitt liv fått skylden for alle ulykker i det lille lokalsamfunnet, hvilket naturlig nok ikke er spesielt gunstig for en liten gutts selvbilde. Men når landsbyboerne tvinges til å flytte og legger ut på den lange ferden gjennom Laos’ jungler, ser Ahlo sitt snitt til å rehabilitere seg selv ved å vinne førstepremien på en rakettfestival. Og til å assistere seg har han den foreldreløse Kia og hennes onkel, den besynderlige James Brown-fanatikeren «Purple».

DEN FANTASTISKE RAKETTEN utspiller seg i et Laos hvor raketter og andre eksplosive gjenstander ligger strødd rundt omkring på landsbygda etter tiår med krig. Rakettkonkurransen får således en dobbel betydning, som er symptomatisk for hvordan regissør Kim Mordaunt blander humor, drama og samfunnsspørsmål i denne publikumsfavoritten fra filmfestivalene i Berlin og Tribeca.

Kim Mordaunt

Kim Mordaunt (Australia, 1966) Filmografi: BOMB HARVEST (2007), JAMMIN' IN THE MIDDLE E (2005), COPYRITES (1998), SURVIVAL (1997)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: