BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Point and Shoot

ORIGINALTITTEL:
Point and Shoot
USA/ 2014/ 1 t. 23 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Matthew Vandyke
REGI:
Marshall Curry
MANUS:
Marshall Curry
FOTO:
Matthew VanDyke, Alan Jacobsen
PRODUSENT:
Marshall Curry, Matthew VanDyke, Elizabeth Martin
TEMA:
UngFilm
Revolusjon og tvangstanker

Hva skjer når en innesluttet ung mann bestemmer seg for å krype ut av mors kjeller og bli mann? Matthew VanDyke pakker med seg overlevelsesutstyr og motorsykkel, og flyr til Marokko. Med motorsykkelen mellom beina og inspirasjon fra amerikanske actionfilmer legger VanDyke ut på det ultimate eventyr gjennom Nord-Afrika og Midt-Østen, som en moderne Lawrence of Arabia. Men ikke helt uten utfordringer; eventyreren er nemlig manisk opptatt av hygiene og har en rekke tvangshandlinger han må gjennomføre for å bøte på angsten.

POINT AND SHOOT er Marshall Currys tredje film på BIFF, og gir oss den unike historien om hvordan en ung aspirerende filmskaper med trøblete tvangslidelser presser seg selv til bristepunktet for å oppnå sin drøm. Vel hjemme i USA bryter Den arabiske våren ut vinteren 2011, og Dykes venner i Libya rapporterer om tragiske utfall av konflikten. Eventyreren kan ikke sitte stille, og reiser straks til Nord-Afrika for selv å bli revolusjonær. I Libya møter Dyke store utfordringer, men knytter også sterke vennskapsbånd.

Marshall Curry

Marshall Curry (USA) Filmografi: IF A TREE FALLS: A STORY OF THE EARTH LIBERATION FRONT (2011), RACING DREAM (2009), STREET FIGHT (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: