BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Snowpiercer
USA / Frankrike / Tsjekkia / Korea/ / 2 t. 5 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Chris Evans, Song Kang-Ho, Ed Harris, John Hurt, Tilda Swinton, Jamie Bell, Octavia Spencer, Ewen Bremner, Ko Asung, Alison Pill, Vlad Ivanov, Luke Pasqualino, Clark Middleton, Stephen Park, Paul Lazar
REGI:
Bong Joon-ho
MANUS:
Bong Joon-ho, Kelly Masterson
FOTO:
Hong Kyung-Pyo
TEMA:
Midnatt
Klassekamp på skinner

Året er 2031, temperaturen ligger langt under frysepunktet og vi befinner oss ombord på et uendelig langt tog. Etter at et forsøk på å motvirke klimaendringene utløste en ny istid, befinner de få menneskene som overlevde katastrofen seg ombord på toget «Snowpiercer». Toget er i kontinuerlig bevegelse, og kretser rundt kloden på et nettverk av skinner som har antatt en nærmest mytisk karakter. Ombord på toget er menneskeheten delt opp i klasser, med de privilegerte nærmest togets lokomotiv, og de mest vanskeligstilte plassert i de bakerste vognene. Men når små barn begynner å forsvinne – og alle som våger å spørre hvor de blir av går en ublid skjebne i møte – bestemmer en gruppe opprørere seg for å stille overklassen til ansvar for sine gjerninger.

Franske science fiction-tegneserier fra 80-tallet er ikke akkurat kjent for sin subtilitet, men Bong Joon-hos stilistiske tilbøyeligheter gjør ham særdeles godt egnet til å adaptere Jacques Lob og Jean-Marc Rochettes tegneserie. SNOWPIERCER er en kaotisk, absurd og actionfylt blanding av franske, amerikanske og asiatiske sci-fi-tradisjoner.

Bong Joon-ho

Joon-ho Bong (Sør-Korea, 1969) Filmer i utvalg: MOTHER (2009), THE HOST (2006)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: