BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Land Ho!

ORIGINALTITTEL:
Land Ho!
USA/ 2014/ 1 t. 35 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Paul Eenhoorn, Earl Lynn Nelson, Karrie Crouse, Elizabeth McKee, Alice Olivia Clarke, Emmsjé Gauti
REGI:
Aaron Katz, Martha Stephens
MANUS:
Aaron Katz, Martha Stephens
FOTO:
Andrew Reed
PRODUSENT:
Mynette Louie, Sara Murphy, Christina Jennings
Gutta på tur

De forhenværende svogerne Colin og Mitch er to enslige menn i sin beste alder. Og etter at Colins kone døde og Mitchs kone tok ut skilsmisse, lever de begge ensomme og rutinepregede liv. Mitch, en pensjonert lege med et herlig enkelt forhold til sex, har konkludert med at de begge trenger litt spenning i hverdagen. Derfor har han booket en guttetur til Island - uten å innvie Colin i planene.

Med LAND HO! har Aaron Katz og Martha Stephens laget en sjarmbombe av en komedie. Både roadmovien og buddykomedien er erkeamerikanske sjangre som finnes i en rekke ulike variasjoner, men få av dem er like vakre som dette. Det pittoreske Island utgjør et slående visuelt bakteppe for denne lune og humoristiske fortellingen om to aldrende menn som blomstrer i fremmede omgivelser. Katz' forrige film - også vist på BIFF - var den stilsikre og underfundige film noir-pastisjen COLD WEATHER (2010), og her demonstrerer han igjen sitt talent for stil og stemning. Gå ikke glipp av det som utvilsomt vil bli en av festivalens store publikumsfavoritter!

 

Møt filmskaper og produsent under visningene 27.09, 30.09 og 01.10.

Aaron Katz, Martha Stephens

Aaron Katz (USA, 1981) og Martha Stephens (USA, 1984) Katz filmer i utvalg: COLD WEATHER (2010), DANCE PARTY, USA (2006) Stephens filmografi: PILGRIM SONG (2012), PASSENGER PIGEONS (2010)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: