BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Chef
USA/ 2014/ 1 t. 54 min.
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Robert Downey Jr., Sofia Vergara, John Leguizamo, Jon Favreau, Bobby Cannavale, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Oliver Platt, Amy Sedaris, Emjay Anthony
REGI:
Jon Favreau
MANUS:
Jon Favreau
FOTO:
Kramer Morgenthau
Metaforisk matlaging

Når den innflytelsesrike restaurantkritikeren Ramsey Michel kommer innom restauranten hvor Carl Casper jobber som kjøkkensjef, er det Caspers store sjanse til å bevise hva han er god for. Men istedenfor å servere Michel Caspers spesialkomponerte smaksmeny, insisterer restaurantens eier på å servere deres faste signaturretter. Michels anmeldelse levner restauranten liten ære, og Casper reagerer ved å æresskjelle kritikeren offentlig og si opp i protest. Uten jobb eller synlig retning i livet, bestemmer den hissige kokken seg så for å gjenoppdage sin interesse for matlaging ved å selge taco fra en varebil.

Etter storbudsjettsproduksjonene IRON MAN 2 (2010) og COWBOYS & ALIENS (2011), er Jon Favreau tilbake med en langt mindre og mer personlig film. Og med Favreau selv i hovedrollen, og små, men minneverdige opptredener fra Robert Downey Jr., Scarlett Johansson og Dustin Hoffman, er CHEF en sjarmerende og underholdende film som bruker restaurantverdenen som metafor for filmbransjen i sin kritikk av dagens Hollywood.

Jon Favreau

Jon Favreau (USA, 1966) Filmer i utvalg: COWBOYS AND ALIENS (2011), IRON MAN (2008), ELF (2003)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: