BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Cinema Extraordinaire

Kartellet

ORIGINALTITTEL:
Kartellet
Danmark/ 2014/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
Dansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Anders W. Berthelsen, Lene Maria Christensen, Leif Sylvester
REGI:
Charlotte Sachs Bostrup
MANUS:
Charlotte Sachs Bostrup
FOTO:
Henrik Kristensen
PRODUSENT:
Thomas Heinesen
Noe er råttent i kongeriket Danmark

Lars Halbo har overtatt sin fars VVS- og elektroentreprenørforretning. Det er nye tider i bransjen, og Lars er ikke forberedt på de ulovlige prisavtalene og den rene gangstervirksomheten som florerer - ei heller at fair play og konkurranse tilsynelatende har gått ut på dato. Da han bestemmer seg for å by inn på større byggeoppgaver, kommer han i hard konkurranse med noen av bransjens større spillere, og oppdager at disse har et organisert prisavtalesystem, hvor de bytter på å få de mest attraktive avtalene. De vil ikke finne seg i at Lars underbyr dem, og forsøker å få ham over på deres side. Lars nekter å gå med på at dette kartellet skal legge føringer for ham, og fortsetter å underby dem. Det fører til angrep fra kartellet, både på hans forretning, hans privatliv og hans familie.

Med utgangspunkt i virkelige hendelser har Charlotte Sachs Bostrup laget en sterk og rystende film fra byggebransjen. KARTELLET vil krype inn under huden på deg.

 

Møt filmskaper Charlotte Sachs Bostrup under begge visningene.

Charlotte Sachs Bostrup

Charlotte Sachs Bostrup (Danmark, 1963) Filmer i utvalg: KARLA OG JONAS (2010), KARLA OG KATRINE (2009), KARLAS KABALE (2007), VENINDER (2005), FAMILIEN GREGERSEN (2004)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: