BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

Everyday Rebellion

ORIGINALTITTEL:
Everyday Rebellion
Sveits / Tyskland / Østerrike/ 2013/ 1 t. 58 min.
SPRÅK:
arabisk, engelsk, farsi, russisk, spansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
REGI:
Arash T. Riahi, Arman T. Riahi
MANUS:
Arash T. Riahi, Arman T. Riahi
FOTO:
Arash T. Riahi, Arman T. Riahi, Mario Minichmayr, Dominik Spritzendorfer
PRODUSENT:
Arash T. Riahi, Sabine Gruber, Michael Seeber, Susanne Guggenberger, Hercli Bundi
TEMA:
Gulluglen
En mosaikk av sivil ulydighet

I Ukraina demonstrerer feministgruppa FEMEN ved å kle seg toppløse og sage ned krusifikser. I Spania kjemper folkebevegelsen Los Indignados for retten til en fremtid. I New York gjorde demonstranter det samme ved å okkupere Wall Street. I Midtøsten har flere diktaturer falt under og etter den arabiske våren. Over hele verden har vi de siste årene vært vitne til aksjoner som har vokst frem på grasrotnivå, og til slutt fått massiv oppslutning. Hva har alle disse demonstrasjonene til felles?

I en tid preget av internett og sosiale medier er det lettere for enkeltmennesket å få sitt budskap hørt, men tilsynelatende vanskeligere å faktisk endre sin og andres virkelighet. EVERYDAY REBELLION ser nærmere på små og store demonstrasjoner som har preget de siste årenes nyhetsbilde, og går i dialog med noen av menneskene bak dem. Et av de sentrale nøkkelbegrepene er anti-vold, ofte i svært kreativ utfoldelse. Metodene kan være vidt forskjellige, men bak dem alle ligger et ektefølt ønske om å endre verden til det bedre.

Arash T. Riahi, Arman T. Riahi

Arash T. Riahi (Iran, 1972) Arman T. Riahi (Iran, 1981) Arash filmer i utvalg: NERVEN BRUCH ZUSAMMEN (2012), EIN AUGENBLICK FREIHEIT (2008), EXILE FAMILY MOVIE (2006) Arman filmer i utvalg: THIS HUMAN WORLD (2012), SCHWARZKOPF (2011)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: