BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

An Honest Liar

ORIGINALTITTEL:
An Honest Liar
USA/ 2014/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
James Randi, Deyvi Peña, Adam Savage, Bill Nye, Penn and Teller
REGI:
Justin Weinstein, Tyler Measom
MANUS:
Justin Weinstein, Tyler Measom, Greg O'Toole
FOTO:
Tyler Meason, Justin Weinstein
PRODUSENT:
Tyler Measom, Justin Weinstein
Bedrag vs selvbedrag

I flere tiår har den karismatiske James «The Amazing» Randi underholdt millioner av mennesker med sine forbløffende tryllekunster, intrikate triks og uforklarlige forsvinningsnumre. I likhet med sitt store forbilde Harry Houdini har han blitt verdenskjent for sin evne til å fascinere og forføre selv den mest innbitte rasjonalist. Tidlig i karrieren oppdaget han imidlertid hvor mange av hans kolleger som brukte sin fingerferdighet og sine overbevisende personligheter til å utnytte publikums tro og overtro - for ikke å si mer basale behov for trøst og oppmerksomhet - gjennom å påberope seg synske og helbredende evner.

Som selvutnevnt løgner, juksemaker og sjarlatan bestemte Randi seg for å vie sitt liv til å avsløre disse bedragernes lurendreieri og taskenspill. Med utgangspunkt i tidligere utilgjengelig arkivmateriale dokumenterer AN HONEST LIAR hans unike vei til innsikt om sitt eget selvbedrag.

Justin Weinstein, Tyler Measom

Justin Weinstein (USA) og Tyler Measom (USA) Dette er Weisteins første langfilm. Measom filmografi: SONS OF PERDITION (2010), BEEHIVE SPIRITS (2012)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: