BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Finding Fela

ORIGINALTITTEL:
Finding Fela!
USA/ 2014/ 2 t.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Fela Kuti, Yeni Kuti, Femi Kuti
REGI:
Alex Gibney
FOTO:
Maryse Alberti
PRODUSENT:
Alex Gibney, Jack Gulick
TEMA:
Musikk
Historien om tidenes mest dansevennlige protestsanger

Beretningen om Fela Kuti er historien om det moderne Nigeria. Kuti var gudfaren til fusionsjangeren afrobeat, en ekstremt fengende blanding av tradisjonell jazz, afrikansk highlife-musikk og massevis av funkrytmer. FINDING FELA forteller to parallelle historier om Kuti. En om hans liv og en om regissør Bill T. Jones' arbeid med å sette opp broadwaymusikalen «Fela!», basert på Kutis liv og musikk.

FINDING FELA skildrer Felas musikalske og opprørske karriere. Alt fra hans uavhengighetserklæring fra den nigerianske staten og de mer problematiske aspektene av hans liv og virke, som hans utdaterte kvinnesyn og fornektelse av sin egen sykdom (Kuti døde av AIDS i 1997). FINDING FELA er en fengslende dokumentar for alle med et snev av interesse for musikk eller nyere afrikansk historie. Beretningen er ispedd intervjuer med kjente navn som Paul McCartney, Questlove og den legendariske trommisen Tony Allen, samt flere av Kutis venner og familiemedlemmer.

 

NB! Første visning er allerede dagen før BIFF - tirsdag 23. september i Logen Teater!

Alex Gibney

Alex Gibney (1953, USA) Filmer i utvalg: WE STEAL SECRETS (2013), MEA MAXIMA CULPA (2012), TAXI TO THE DARK SIDE (2007), ENRON (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: