BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
It Follows
USA/ 2014/ 1 t. 36 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Maika Monroe, Carollette Phillips, Linda Boston, Heather Fairbanks, Aldante Foster, Keir Gilchrist, Ruby Harris, Lili Sepe, Jake Weary
REGI:
David Robert Mitchell
FOTO:
Mike Gioulakis
Seksuelt overførbare demoner

Etter en one night stand forteller 19 år gamle Jays seksualpartner at han ved å ha sex med henne har overført sin forbannelse på henne. Fra nå av vil hun bli forfulgt av et bisart formløst vesen som kan se ut som hva som helst, og som aldri vil slutte å plage henne før hun er død. Den eneste måten hun kan bli kvitt sin demoniske stalker, er ved å ha sex med en ny person og dermed overføre forbannelsen på ham eller henne.

Allerede fra den stemningsfulle prologen hvor det maltrakterte liket av en kvinne blir funnet på stranden, synes det klart at IT FOLLOWS er en sjeldent atmosfærisk og vakkert fotografert skrekkfilm – for ikke å si en film som har langt høyere ambisjoner enn bare å få publikum til å hoppe i kinosetet. I likhet med sin åpenbare inspirasjonskilde John Carpenter, bruker regissør David Robert Mitchell (THE MYTH OF THE AMERICAN SLEEPOVER) grøssersjangerens virkemidler for å uttrykke allmennmenneskelige erfaringer. Resultatet er en av de siste årenes mest interessante og ambisiøse skrekkfilmer.

SE FILMEN PÅ BIFF+

David Robert Mitchell

David Robert Mitchell (USA) Filmografi: THE MYTH OF THE AMERICAN SLEEPOVER (2010)