BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Human Capital

Frankrike / Italia/ 2013/ 1 t. 49 min.
SPRÅK:
italiensk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Fabrizio Bentivoglio, Valeria Golino, Valeria Bruni Tedeschi, Fabrizio Bentivoglio, Valeria Golino, Valeria Bruni Tedeschi, Fabrizio Gifuni, Luigi Lo Cascio, Giovanni Anzaldo, Matilde Gioli, Guglielmo Pinelli, Gigio Alberti, Bebo Storti
REGI:
Paolo Virzi
MANUS:
Francesco Bruni, Francesco Piccolo, Paolo Virzi
FOTO:
Jerome Almeras
Klassekritikk forkledd som krimgåte

Dino Ossola er en pinlig usofistikert eiendomsmegler, med et patologisk behov for å bli betraktet som en storkar. Og når hans datter Serena innleder et forhold med Massimillo fra den velstående Bernaschi-familien, øyner han muligheten til å bli rik - og dermed lykkelig. En fatal kveld blir skjebnene til de to familiene ugjenkallelig knyttet sammen. Filmen er delt opp i fire kapitler, som alle tar for seg én av rollefigurenes roller den skjebnesvangre, regntunge desembernatten.

HUMAN CAPITAL er en fengslende og intens thriller som holder publikum på pinebenken, men også en smertefull beretning om sosial ulikhet i et italiensk samfunn sterkt preget av økonomiske nedgangstider. Mens rollefigurene styrer mot katastrofen, avdekkes et systematisk misforhold i verdien av menneskeliv i et samfunn som bruker variablene «forventet levealder» og «inntjeningskapasitet» for å beregne verdien av et liv. Med sin nye film byr regissør Paolo Virzì på bitende klassekritikk forkledd som en krimgåte.

Paolo Virzi

Paolo Virzì (Italia, 1964) Filmer i utvalg: EVERY BLESSED DAY (2012), TUTTA LA VITA DAVANTI (2008), NAPOLEON AND ME (2006) MY NAME IS TANINO (2002), LA BELLA VITA (1994)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: