BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
45 Years
Storbritannia/ 2015/ 1 t. 35 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James, Dolly Wells, David Sibley, Sam Alexander, Richard Cunningham, Rufus Wright, Hannah Chalmers, Camille Ucan
REGI:
Andrew Haigh
MANUS:
Andrew Haigh
FOTO:
Lol Crawley
PRODUSENT:
Tristan Goligher
TEMA:
BIFF+
Såret tiden ikke leget

Ekteparet Kate og Geoff Mercer lever et tilbaketrukket liv på den engelske landsbygda, hvor de planlegger å feire sin 45-års bryllupsdag med brask og bram. Men når Geoff mottar nyheten om at en gammel flamme er funnet død etter å ha vært forsvunnet i mange tiår, forrykkes balansen i ekteskapet fullstendig, og plutselig fremstår de to som fremmede både for hverandre og for seg selv.

45 ÅR er Andrew Haighs første film siden WEEKEND i 2011. Siden den gang har han jobbet på HBO-serien «Looking», og mange var overrasket over at mannen som fikk sitt store gjennombrudd med utradisjonelle skildringer av livene til unge homofile menn valgte å følge opp med en film om et gammelt ektepar. Haigh er imidlertid langt mer opptatt av rollefigurer enn av legning, og 45 ÅR er et mesterlig lite karakterdrama som stakk av med begge skuespillerprisene under filmfestivalen i Berlin tidligere i år. Haighs avdempede og nyanserte regi henter det beste ut av Charlotte Rampling og Tom Courtenay, som begge leverer noen av sine beste rolletolkninger noensinne. Dette er britisk drama på sitt beste.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Andrew Haigh

Andrew Haigh (England, 1973) Filmografi: WEEKEND (2011), GREEK PETE (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: