BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

Dreamcatcher

ORIGINALTITTEL:
Dreamcatcher
USA / Storbritannia/ 2015/ 1 t. 38 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Brenda Myers-Powell
REGI:
Kim Longinotto
FOTO:
Kim Longinotto
PRODUSENT:
Lisa Stevens, Teddy Leifer
Pimpin' Ain't Breezy

Den prostituerte Brenda «Breezy» Myers-Powell trodde lenge hun hadde kontroll over sitt eget liv - et liv som allerede i tenårene bestod av dop og prostitusjon. Men etter å ha våknet på sykehus etter en alvorlig voldsepisode bestemte hun seg for å forandre på det som hadde vært hennes hverdag i 25 år. I dag er Brenda en inspirasjon for de utallige kvinnene som ønsker seg et bedre liv, og første skritt på veien er å slutte å selge kroppene sin.

I DREAMCATCHER får vi høre den sterke historien om hvordan Brenda havnet på skråplanet, og hvordan hun senere bygget seg opp til å kunne bli et forbilde for andre. Her får vi innblikk i syklusen av forsømmelse, vold og utnyttelse som hvert år sender tusenvis av jenter helt ned i fjortenårsalderen i prostitusjon. For mens storsamfunnet velger å overse disse kvinnenes skjebne, stiller Brenda opp med empati, sjarm og sin egen dramatiske og imponerende livshistorie.

Kim Longinotto

Kim Longinotto (Storbritannia, 1952) Filmer i utvalg: SALMA (2013), PINK SARIS (2010), SISTERS IN LAW (2005) og GAEA GIRLS (2000)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: