BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Koza

ORIGINALTITTEL:
Koza
Tsjekkia / Slovakia/ 2015/ 1 t. 15 min.
SPRÅK:
slovakisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Peter Baláz, Nikola Bongilajová, Stanislava Bongilajová, Ján Franek, Alexandra Palatinusová, Tatiana Piussi, Manfred Schmid
REGI:
Ivan Ostrochovský
MANUS:
Ivan Ostrochovský, Marek Lescák
FOTO:
Martin Kollár
PRODUSENT:
Jiri Konecny
Koza kjemper for sitt ufødte barn - én hjernerystelse om gangen

Den tidligere bokseren Peter «Koza» Baláz representerte Slovakia i sommer-OL i Atlanta i 1996, og tapte i første kamp. Snaut 20 år senere forsørger han kjæresten Misa og deres datter ved å samle skrapmetall, og sammen sliter de med å få endene til å møtes på den slovakiske landsbygda. Når Misa finner ut at hun er gravid, er hun til Kozas store fortvilelse derfor fast bestemt på å ta abort. I et håp om å overtale Misa til å beholde barnet legger han og manageren hans ut på turné for å tjene penger slik at den vordende moren ikke skal måtte bekymre seg for den økonomiske belastningen av å sette et nytt familiemedlem til verden.

Årene i fattigdom har derimot ikke vært snille med den olympiske bokseren, og kampen om ære blir fort til en kamp for å overleve. Livet langs landeveien er også et ugjestmildt sted for den naive Peter Baláz, og alle han møter prøver å utnytte ham - inkludert hans egen manager. Livet har servert Koza en real knockout, men vil han klare å reise seg igjen?

Ivan Ostrochovský

Ivan Ostrochovský (Slovakia, 1972) Filmografi: ZAMATOVÍ TERORISTI (2013), ILJA (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: