BIFF 2021: 20.-28. oktober

A Flickering Truth

ORIGINALTITTEL:
A Flickering Truth
New Zealand/ 2015/ 1 t. 31 min.
SPRÅK:
engelsk/Dari
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Ibrahim Arif, Mahmoud Ghafouri, Isaaq Yosif
REGI:
Pietra Brettkelly
MANUS:
Pietra Brettkelly
FOTO:
Jacob Bryant
PRODUSENT:
Pietra Brettkelly
Nyoppdagede filmskatter fra Afghanistans skjulte fortid

I Kabul jobber de ansatte i Afghan Films med å sortere og restaurere kilometervis av landets nesten hundre år gamle filmarv. Dette er ingen enkel jobb i et land hvor Taliban erklærte film forbudt, og dessuten gikk inn for å slette denne delen av afghansk kultur fra historien. De ansatte i Afghan Films ble truet til å brenne filmruller, men heldigvis var enkelte blant dem snartenkte nok til å gjemme unna det de kunne. Takket være disse modige menneskene blir vi her presentert for en fascinerende samling filmklipp som står i sterk kontrast til bildene vi vanligvis ser fra det krigsherjede landet.

A FLICKERING TRUTH er en film om film - en utforskning av filmmediets unike posisjon i den globale kulturen og en anerkjennelse av dets betydning for vår kollektive hukommelse. Ikke minst er dette en rørende dokumentar som viser oss hvordan filmarven potensielt kan være et viktig redskap i gjenoppbyggingen av afghansk identitet etter lange og dystre år med krig, invasjon og religiøs fundamentalisme.

Pietra Brettkelly

Pietra Brettkelly (New Zealand, 1965) Filmografi: MAORI BOY GENIUS (2011), OUTWARD BOUND (2011), THE ART STAR AND THE SUDANESE TWINS (2008), BEAUTY WILL SAVE THE WORLD (2003)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: