BIFF 2021: 20.-28. oktober
USA/ 2015/ 2 t. 1 min.
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Emily Blunt, Josh Brolin, Jon Bernthal, Benicio Del Toro, Jeffrey Donovan, Victor Garber, Matthew Page
REGI:
Denis Villeneuve
MANUS:
Taylor Sheridan
I mørket er alle CIA-agenter grå

Når den unge FBI-agenten Kate Macy blir hyret inn til å lede en regjeringsoppnevnt spesialenhet hvis mål er å arrestere en mektig meksikansk narkobaron, trekkes hun inn i en lyssky verden hvor det gradvis blir vanskeligere å se forskjell på de som bryter loven og de som håndhever den. For i krigen mot narkotika har alle sin egen agenda, og Kate får etter hvert erfare at kartellene ikke er de eneste som spiller etter sine egne regler.

Med EDGE OF TOMORROW viste Emily Blunt at hun er en ypperlig actionstjerne, og i SICARIO leverer hun nok en sterk og nyansert rolleprestasjon som den tøffe, men feilbarlige Kate. Blunt får uvurderlig drahjelp fra Josh Brolin som stråler i rollen som den den joviale etterretningsagenten Matt, og en dyster og innadvendt Benicio del Toro som den mystiske rådgiveren Alejandro. Med ypperlig foto av Roger Deakins er Denis Villeneuves nye film en intens og realistisk thriller fra den mest mislykkede og destruktive av alle USAs kriger.

Denis Villeneuve

Denis Villeneuve (1967, Canada) Filmer i utvalg: ENEMY (2013), PRISONERS (2013), NAWALS HEMMELIGHET - INCENDIES (2010), POLYTECHNIQUE (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: